Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Musíte byť absolútne samoľúby, keď napíšete knihu o svojom dospievaní a potom ju ešte aj zrežírujete. Dúfal som, že to bude niečo ako Príbeh z Bronxu, ale je to príliš špinavé hnusné a postavy nepríjemné. Nielen že by som s nimi nechcel mať nič spoločné v skutočnosti, ale ani ma nebavilo sledovať ich príbehy. Trochu mi to pripomínalo filmy od Harmony Korinea. Film zaujme hlavne hviezdnym hereckým obsadením, ktoré sa ale do toho prostredia príliš nehodí. Chcelo to skôr nejakých neznámych hercov. Ale Robert Downey Jr. tu predvádza ešte niečo iné ako jeho tradičnú súčasnú Iron Manovskú škatulku a na konci ma potešil Eric Robets. Mihne sa len na pár sekúnd, ale aj behom nich z neho vyžarovala neskutočná charizma. Škoda, že sa utápa v totálnych sračkách. 4/10. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Většinou si stahuju filmy v originále, ale zrovna tento byl v nabídce i s dabingem, který se mi docela zamlouval, tak jsem si řekla, proč ne. Jenže, chyba:) Vojta Kotek byl v pohodě, ale zbytek mě příšerně tahal za uši. Nevím, jestli to bylo tím, že každé druhé slovo byla vulgární nadávka a že se tam furt někdo s někým dohadoval, kecal a vysvětloval. Když pominu tedy fakt, že scénář nebyl zrovna přehlídkou promyšlených dialogů a životních mouder, Průvodce k rozpoznání tvých svatých přináší jinak docela uspořádaný pohled na léta dospívání mezi městskými gangy i rodinnými problémy. Shia LaBeouf v hlavní roli zase válí a jeho dospělá verze v podání Roberta Downeyho je opět nehorázně sexy:) K pousmání je rovněž fakt, že tak profláklá béčková hvězda, jakou je Eric Roberts, si zahrál dospělou verzi Channinga Tatuma. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Neurotický a roztržitý strih aj scenár sa snaží o cool nelineárne rozprávanie príbehu. Shia hral celkom presvedčivo, Channing mi nevadil, ale so skúsenejšími hercami to už bolo trochu horšie. Chazz Palminteri tu mal určitú charizmu, ako sme už uňho zvyknutí, ale myslím si, že dostal príliš ťažkú rolu, aby na to jeho herecké schopnosti stačili. Párkrát bol jeho prejav na hrane a vo vypätej scéne v kúpeľni, keď sa háda so synom, už som mu tie emócie neveril takmer vôbec. Ako ďalší kameň úrazu mi pripadal Robert Downey Jr., čo ma samého celkom prekvapilo. Väčšinu času tam proste iba bol. Sedel alebo stál a zadumane pozeral nevedno kam. To aby sa divák potešil, že keď je do role hlavnej postavy v neskoršom časovom období ( v súčasnosti) obsadený tiež známy herec, bude to stáť zato, aj keď dominantný príbeh spomienok vo finále pominie. A stálo? Nijak závratne. Skončilo to, ako sa aj dalo čakať. Bavil som sa však najmä príbehom nespútaných mladíkov v uliciach, ktorí si chodia von pre monokel a domov potom ako na výsluch. Videné v rámci Season Challenge Tour (týždeň s filmom o dospievaní). ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

2 časové linie, které jaksi nekorespondují... několik pák na city, pro které máme soucítit s hlavní hvězdou Shiou LaBeoufem připadně s Robertem Downeym Jr., který dostal více prostoru až v závěru... vedlejší role mi přijdou jaksi strohé a často nepřirozené... vizuálně je snímek dosti experimentální, bohužel ani po této stránce se mi nezdá dotažený... film je doprovázen hodící se hudbou, která podrtrhuje jakousi bezstarostnost party mladých lidí a také zde můžeme slyšet pár pěkných dialogů a vět... viz. Chci ti toho tolik říct, ale nevim co mam říkat. ...mno lepší 3 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Vcelku věrné zachycení života v jedné opravdu drsné čtvrti Queens, kde se dorostenci řídí pouze podle zákona ulice a ukazuje, že život na takovém místě může být i boj o holý život.. Kdyby tam nebyla prolínačka se současností, mohlo to být daleko lepší - pointa na konci ani název filmu tak razantně nevyzněla.. Shia LaBeouf svlékl kůži vymazleného klaďáka, což bylo už na čase.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama