Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Zasa dalšia duchárčina,ktorá sa vezie po zabehnutých kolajách!Ale vdaka tomu že sa dej príbehu odohráva v Rusku, nádherným exterierom a hlavne vdaka skvelému Kájovi Rodenovi to malo premna celkom príjemnú chut!Len škoda toho odfláknutého a predvýdatelného záveru a tiež monolog dcéry hlavnej predstavitelky na konci,ktorý do deja nijako nezapadal a posobil preto dost trápne! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Marie (Anastasia Hille) se rozhodne zjistit více o své rodině, a tak navštíví rodné Rusko. Od místního právníka dostane adresu domu, kde žila jako malé dítě - a kde by mohla pátrat po svých kořenech. Opuštěný dům na malém ostrůvku byl ale svědkem nepříjemných událostí, a spousta zla je stále v domě přítomna. Je zde ale také Nicolai (Karel Roden), který by mohl být Mariin bratr... Tento film jsem si vyhlédl, protože kolik uvidíte španělských hororů (dobře, s přispěním několika dalších zemí), ve kterých jednu z hlavních rolí hraje náš Karel Roden. Jenže - Karel Roden - Karel Neroden, film je to tak hloupý až to bolí - sice prvních asi dvacet minut mne docela bavilo, ale jak se Maria dostala do prapodivného domu, a začaly se objevovat přízraky, tak jsem se totálně ztratil. Karel Roden to nezachránil, a bohužel Anastasia Hille byla tak nesympatická herečka, že jsem si k ní za celých hodinu a půl nevytvořil žádný vztah. Vzhledem k obecnému hodnocení fakt těžké zklamání.. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Karel Roden je výtečný český herec, z každého jeho kousku mám radost, ale najdou se i vyjímky a ta nastala právě zde. Prvních 30minut jsem čekal co se z tohoto dílka vyklube, po 50minutách jsem to začal vzdávat, a když skočily závěrečné titulky, tak jsem začal přemýšlet (i když to někdy bolí) o čem vlastně celý ten film vyprávěl?! 15% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sa vyrovnáme so svojou minulosťou, ešte to neznamená, že sa ona vyrovnala s nami.“ Mám slabosť pre španielske horory po roku 2000, Karla Rodena a tajomné domy v lese. Takže som sa tešil. Dvojnásobne po nie úplne márnom úvode a keď som sa dozvedel, že dej bude zasadený do pôsobivého Ruska. Bohužiaľ, atmosféra sa držala len chvíľku. Ústredná hrdinka bola nesympatická a logické chyby prítomné od úvodu (ruskí sedliaci perfektne hovoriaci po anglicky). No atmosféra ruských lesov a desivého tajomstva ma učičíkala. Chyba. Ešte prvé stretnutie s pekne namaskovanými „duchmi“ bolo jemne infarktové a Roden je Roden. Potom ale prišlo PEKLO. Dej sa začal odohrávať v akejsi paralelnej alternatívnej preklopenej verzii tohto sveta, v ktorom sú hrdinovia odsúdení na večné umieranie. Trápne ľakačky, kedy vrieskala hudba snáď minútu v kuse. Hrozné, totálne nepochopiteľné a také chaotické a hlúpo zmetené, že filmy Davida Finchera sú oproti tomu bábkarským školským predstavením. Nedalo sa na to pozerať a smrteľne vážne som uvažoval, že to vypnem – a to som nevypol ani BOA VERZUS PYTÓN. Slovenský preklad je ale tentokrát extra trefný. Skutočne sa budete pri pozeraní cítiť BEZMOCNÍ. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl The Abandoned hodnotit čistě jen po technické stránce, tedy především co se stylovosti, atmosféry a vizuálu týče, musel bych se pohybovat pouze v superlativech a minimálně na čtyřhvězdičkovém hodnocení, neboť v tomto ohledu jde o skutečně podmanivou pecku, která svým zpracováním nahání mražení a hrůzu každou scénou od začátku až do konce. Syrové, špinavé, nekompromisní prostředí, které budí poctivý děs a hrůzu, brrrr, prostě fakt bez přehánění, zatraceně přesvědčivá bomba. Jenže! Pak je tu ještě zápletka. A to je také vrchol. Ovšem v naprosto opačném slova smyslu. To je vám přátelé totiž taková trubkovina, že vůbec nechápu, proč na onom scénáři tvůrci alespoň trochu více nezapracovali. Krom toho, že to v tomto směru bylo vážně nezáživné, tak především, co se tam vůbec dělo, to na mě působilo, jako by na následném průběhu pracovali autoři snad rovnou za pochodu, mě to vůbec nedávalo nějaký smysl, a i když v závěrečné pointě to do sebe nějak tak nakonec zapadlo, tak stejně takový guláš je fakt provar a celý film to naprosto potopilo. Co se jinak obsazení týče, jistě potěšila účast Karla Rodena, který tu ostatní evidentně přehrával, ovšem tentokrát mu to nedalo zas až tolik práce, protože těch postav je zde vážně minimum a navíc jsou vesměs nevýrazné a nesympatické. Takže zkrátka, je škoda, že film nedisponoval nějakou smysluplnější a záživnější zápletkou, neboť musím zopakovat, po formální stránce je to mazec a fakt zážitek, ale bez alespoň trochu fungujícího děje nemůže žádný takový film prostě obstát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)

Reklama

Reklama