Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Nacho Cerdá vytiahol na diváka asi všetky zbrane duchárského hororu, toľko žánrového klišé som v jednom filme ešte nevidel, a predsa to funguje a má rotáciu. Genealogické materiály, matričné zápisy, staré rodné listy a vybletnuté čiernobiele fotografie sú v tomto žánri veľmi účinné a dotvárajú atmosféru. Dej má dynamický spád, niekoľko dramatických zvratov a okamihov prekvapenia, ktoré nedovoľujú nudiť sa. Tajomstvo, s ktorým film pracuje zostáva dlho neodhalené. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Slabý horůrek, který mě ani jednou nevylekal, což je u tohoto žánru celkem problém... Musel jsem ho dokoukat natřikrát, protože taková zívačka se prostě nedá na jeden zátah. (Aspoň jsem se mezitím najedl a umyl nádobí...) Příběh a scénář vypadá, jako když si z vás někdo dělá prdel a veškeré rádoby atmosférické scény pohřbila hlavní, totálně nesympatická a ošklivá herečka s bloňďatou hřívou na hlavě. The Abandoned je nízkorozpočtový film až to bolí a jedinou dobrou věcí je herecká účast karla Rodena. I když i ten taky hraje jakoby měl v řiti zapíchnutý šroubovák. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Karel Roden je výtečný český herec, z každého jeho kousku mám radost, ale najdou se i vyjímky a ta nastala právě zde. Prvních 30minut jsem čekal co se z tohoto dílka vyklube, po 50minutách jsem to začal vzdávat, a když skočily závěrečné titulky, tak jsem začal přemýšlet (i když to někdy bolí) o čem vlastně celý ten film vyprávěl?! 15% ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Když mě vyděsí divné zvuky v domě za bílého dne, je to známka, že byl horor kvalitní. Děsivá atmosféra místy možná malinko rozmělněná zdlouhavostí některých pasáží, ale to se dá odpustit. V závěru už se o nějaké zdlouhavosti rozhodně mluvit nedá - skvělá gradace a sice očekávaný, ale v daném žánru smysluplný a (pochopte mě) "dobrý" závěr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku nemôžem uprieť skvelú atmosféru, ktorú živí hlavne prostredie zdanlivej samoty uprostred lesov, z ktorej nie je úniku, kamera a slušné herecké výkony. Tiež tu diváka často prekvapí pocit absolútnej beznádeje a skľúčenosť z neriešiteľnej situácie. Názov filmu teda skvele vystihuje aj pointu. Žiaľ vymenované pozitíva výraznou mierou degraduje prekombinovaný a zbytočne zamotaný dej na podklade akejsi časovej sľučky, ktorej logika tu však často akosi nefungovala. Silnejší priemer. 65/100 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama