Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (434)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl seriálu a konečně tak mohu ohodnotit počin, který světlo světa spatřil již dávno, světla televize však teprve tento podzim. Je mi jasné, že komentář či hodnocení nebudou mít v případě tohoto seriálu valný smysl, protože ti, kdo ho chtěli vidět, ho viděli po TV masáži již letos, a ti kdo jsou jeho odpůrcem z jakéhokoliv důvodu, se na něj stejně nepodívají. A tak tedy jen krátce a stručně. Seriál se mi líbil, dílů sice mohlo být méně a mohli být katší, seriál mohl být méně jasný a čitelný, herci mohli lépe hrát a.... a to už je příliš kdyby a co by. Přes to všechno se mi dílko líbilo a rád jsem se na něj jednou podíval. Sice už to s 99,9 % pravděpodobností nikdy nezopakuji, ale to je u seriálů tohoto typu celkem častý jev. A protože po celou dobu sledování jsem i přes menší i větší výstřelky seriálu špatným směrem koketoval s 4hvězdičkovým hodnocením, musím mu ho taky nakonec udělit. Jestli právem či neprávem, je nakonec jedno... ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Jako Velmi křehké vztahy z policejních análů, ale zase ne tak příšerný. Dávám zatím za dvě, ale jestli tu někdo napíše jako tuhle na Super.cz, že Hana Vagnerová je jedna z nejkrásnějších českých hereček, tak mu nacpu tři vázaný ročníky Maximu do stejné části těla, odkud si Hlína a Stoupa vylovili scénář, a ten odpad!, co sem vystřihnu, mu pak rozmažu po celých zádech. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle musím jednoznačně říct, že jsem mile překvapen. Po stránce technické, obsahové i herecké konečně seriál od TV Nova který se dá nazvat skutečně podařený, je sice pravda, že některé detaily byly nedotažené ale celková atmosféra byla silnější než pár nepřehledných střihů a zvláštních dialogů (ne blbých nebo trapných ale prostě divných), pokud si seriál udrží stejně vysokou úroveň i v dalších dílech tak to bude jen dobře, především mě samozřejmě zajímá hlavní dějová linka a pokud se naplní očekávání, které po prvním dílu mám tak třeba ještě zvednu hodnocení ale o tom je zatím předčasné uvažovat. EDIT: Zatímco druhý díl byl o něco slabší tak třetí je naprosto skvělí, po technické stránce není co vytknout, kamera, střih a celkové vyznění je více než podařené, tato epizoda je zatím určitě nejlepší. Jediné co trochu vadí je komentování hlavní hrdinky, obsah v pořádku ale forma by mohla být méně agresivní ale to je jen jedná výtka. Pokud se seriál bude vyvíjet podobným způsobem bude to jen dobře. EDIT 2: Polovina seriálu je už pryč a kvalita jednotlivých epizod zatím stále jen stoupá a to ve všech směrech. Akce, napětí, gradace hlavní dějové linky, to všechno je čím dál tím zajímavější a já doufám, že vše směřuje do strhujícího finále. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Hana Vagnerová. A když vám řeknu, že hraju přirozeně, asi mi nebudete věřit. Stejně tak ti, milá Hanko, neuvěřím ani tu kopu drsnejch keců z tvých úst, při nichž se občas musím jen jízlivě pousmát. A že se to prsí titulem "nejdražší český seriál z produkce Novy"? Tak to je na pováženou, přátelé! Tenhle fakt mi opravdu vyrazil dech a naprosto ovlivnil můj pohled na tenhle seriál. Že bych kvůli tomu nahodil plný počet? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V čase 14:25 Chládek (Robert Jašków) říká: „Vrah si dokáže opatřit pancéřovku Stinger,“, přitom předtím při poradě jim specialista říkal, co je to za střelu. Kromě toho jako bývalý voják by měl vědět, že Stinger není pancéřovka. Poté v čase 1:03:30 novinář Vintr říká: „Útok protitankovou střelou...“ Stinger ale není protitanková střela, ta by tank jenom pohladila. (JK17)
  • V průběhu natáčení byl používán i vrtulník. (navabaca)
  • Rada pro prozhlasové a televizní vysílání udělila TV Nova CET 21 za násilné scény pokutu 300 000 Kč. (morgos)

Reklama

Reklama