Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na thriller to nebolo vôbec zlé, malo to napätie aj grády. Keď však máme hovoriť o horore tak hrozná slabota. Pritom práve hororové prvky sú práve to, čo tu najviac chýba. S tým je logicky spojená aj slabšia atmosféra, čo je škoda, pretože priestor na to by tu bol. Mám na mysli hlavne nevyužitý potenciál podvodnej jaskyne. Slabší priemer. 55/100 ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tento film přesně vystihnul moje předsudky proti Brazílii a celé Jižní Americe obecně. Drogy, dětský gangy, nepořádek, marné hledání pomoci a hysteričtí místní, to je pro mě děsivá kombinace. Proto slyšet větu jedeme do Brazílie, ve mně samo o sobě vyvolá nepřijemnej pocit. My sledujeme skupinu amerických turistů, jejichž výlet neproběhne podle jejich plánu. Atmosféra je dobrá, navzdory tomu, že akce se během celého filmu moc neděje. Co je velkým plusem, je herecké obsazení, které za mě nemá chybu. V tomto případě bych spíš ocenil klasický únos kvůli výkupnému a ne takovou hloupou zápletku, ale s tím nic nenadělám... PS. scény ve vodě byly opravdu nádherné a je to jedna z mála věcí, co si z tohoto filmu určitě zapamatuju. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller jak se patří. Děj šupajdí kupředu, nic se moc neřeší, napětí je slušné a prostředí je pro horor taky vynikající. Scény v podvodních jeskynních jsou parádní, zde je atmosféra určitě nejsilnější, protože stísněné prostory pod vodou navozují tu správnou klaustrofobii a beznaděj. Masakr to až takový nebyl, autoři mohli možná ještě přiostřit. Děj je chudý, ale o to tady nejde. Chování postav občas dost divné, ale ještě se to dá. Melissa a Olivia byly skvělé, možná to nejsou nejlepší herečky, ale mně se líbí a ve filmu je vidím rád. Celkově se jedná o solidní horor z netradičního brazilského prostředí s poměrně zajímavým a kontroverzním tématem. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Historkám o nedobrovolném dárcovství ledvin se neposmívám od té doby, co jsem v jednom zapadlém egyptském kamrlíku sám měl na břiše málem namalovanou risku. A těžko se mi taky kritizuje film, ve kterém pobíhá púltucet nádherných roštěnek v bikinách. Jasně, tak to nebylo nejoriginálnější, nejkrvavější, osvětlovač dobrou třetinu filmu buď prokadil nebo prosouložil na bambusu se skriptkou, která si zase pro změnu nepohlídala to hromadné rozdávání baterek před jeskyní, ale jinak? Prča, která i přes přiblblý český název a laciný obal vypadá vážně jako film, a ne jako sestřih domácího videa z dovolené u moře. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý thriller, ale určite nie horor. Veľmi pekné prostredie, ktoré európana hreje pri srdci, keď to vidí. Jednoduchá zápletka, jednoduchý dej, klasický záver. Dá sa povedať, že jedno veľké klišé s zopár svetlými momentami. Priemerní herci a fajn začiatočník Josh Duhamel. Film priláka hlavne teen publikum. Záver sa zvrtne nechutnou cestou, ale to som aj očakával. V akčnejších scénach je kamera horšia a pôsobí chaosne a roztrasene. Inak určite nie som sklamaný, dostal som to čo som očakával. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Nehoda autobusu byla úspěšně natočena hned na první pokus. (Avalon820)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno