Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +fantasy příbeh a atmosféra -mohlo být více efektů, mohlo být akčnější/// Tak konečně jsem se dočkal. Loni mi to na vánoce uteklo a tak jsem se dočkal až teď. Pokuď vím, tak tento film je asi jediné české fantasy (alespoň v posledních letech) a směle se může rovnat těm zahraničním. A možná si stojí ještě lépe. Díky českým reáliím a hercům je to počin velice atraktivní. Příběh je zajímavý, pátrání záhadné a tajemné. Technická stránka stojí především na českém (Pražském) prostředí. Efektů se moc nedočkáme. Ovšem hudební stránka dobře doplňuje celou atmosféru snímku a samotný závěr byl hodně kouzelný. Závěr "Já bych chtěl počítač, já opičku a já bych chtěla kolem moře" je doslova fantastický. Samozřejmě film docení asi více děti, kteří se lépe vžijí do příběhu, přesto ani pro dospělé by to nemusela být stráta času. Už jen kvůli výbornému obsazení. Kam oko pohlédne, tam je nějaký známí nebo oblíbený herec. Osobně bych musel vyjmenovat skoro všechny. Každopádně češi se nemusí stydět, mají svůj fantasy film, který je opravdu vydařený./// Celkem 85%/// ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem zazraky. Spise takove spestreni v zatuchajicim ceskem filmovem stereotypu. Nicmene je to takovy naivni vystrelek do nam hodne vzdalene ceske filmove budoucnosti. Ale kazdy takovy pokus jenom vitam. Kdyz pominu nesmyslnou natahovanou pribehu naprosto slepymi dejovymi ulickam, ktere se zase zpatky vraci a pokracuji dale v rozjetem pribehu. Pominu -li uzasne slabou hudbu, ktera by neobstala ani na venkovskem hudebnim festivalu "Du ven blejt". A pominu-li prilisnou naivitu, v tom ukazat nam srastiplnou a zamotanou cestu k hledani pokladu, ktera ma jit ve stopach cesty, kterou musel ujit znamejsi pribeh jeste znamejsiho Indyho, pak je to i vcelku koukatelne dilko. A jak jsem rikal, kazdemu takovemu ceskemu pokusu ja jenom tleskam. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Temná strana Síly a důvod, proč se filmům od Pavla Jandourka vyhýbat. Ubohý scénář, děravý ve všech ohledech pomalu přebíjí svojí stupidností i takovou perlu jakou je Pánská jízda. Ale ne , tam je to horší. Tohle je jenom hodně hloupé. Kvalita dialogů by se dala přirovnat k tvorbě z mateřské školy, scénárista si zjevně v mnoha chvílích nevěděl rady a tak se některé postavy objevují, jak se to tvůrcům hodí. Některé z nich mají zjevně teleportační schopnosti.:) K tomu všemu naprosto šílené výkony snad naprosto všech z osazenstva (děti vynechám, jelikož od těch nic nečekám). Takový Bořivoj Navrátil by se měl skutečně stydět, že se podepsal pod něco takového. fuj, fuj, fuj. K naprostému peklu si stačí připočíst otřesné televizní zpracování, které bych se styděl vyslat i do ranního vysílání ČT. Pokud mě zrak neklamal, tak se na plátně objevily i pokusy o napodobování Tonyho Scotta (zoomy) či M. Baye (neuvěřitelný oblet při heroickém projevu). Maharal tedy skončil přesně tak, jak se dalo očekávat od filmu, jenž tvůrčí skupina přirovnává k Indiana Jonesovi či Lovcům pokladů. Ostudně. Jednu hvězdičku za moji důvěru v to, že Maharal není myšlen úplně vážně. Pokud ano, tak Pánbůh s námi a zlé pryč. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Konečně nějakej českej Indiana Jones, nebo spíše Lovec pokladů. Myslím, že na první pokus to ušlo. Konečně má i Praha a celkově i ČR nějaké zfilmované záhady, ne jenom US, která jich má zfilmovaných tolik za tak krátkou historii, že pokud tam vlastníte nějakou mapu nebo dokument více než sto let, máte v rukou jistě klíč k rozluštění některé ze záhad. Kramár mě celkem pobavil a z bývalého souseda Lukavského jsem měl radost, že se ukázal (( :: ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bohužel, podle mě je česká produkce neprávem opovrhovaná. Na tomto filmu jsem byl v kině a musím přiznat, že jsem od něj také nic nečekal. Ale dočkal jsem se svižného mixu tajemného dobrodružství a fantasy. Na českou produkci je to velmi povedené, a také myslím, že se to může rovnat světové produkci. Děj filmu je svižný a napínavý a jsou tu i dobré herecké výkony. takže mě se to moc líbilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • V úvodních titulcích lze rozpoznat některé z rekvizit postav z filmu. Jde o rukojeť s nožíkem Aerona Cohena (Bořivoj Navrátil), přívěsek na krk Kristýny Konečné (Barbora Seidlová), mobilní telefon její sestry Aleny (Adriana Neubauerová) či pouta a zbraň doktora Knappa (Matěj Hádek). (wokurk)
  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)
  • Mystická kniha, která je středobodem tajemného pátrání, se jmenuje „Via Lucis“ („Cesta světla“), tedy stejně jako kniha J. A. Komenského, v níž český myslitel a evropský reformátor nastínil koncepci své vševědy čili pansofie a s ní spojený program nápravy lidstva, spočívající na vytvoření jakési mezinárodní akademie věd a vzdělanosti (kolej světla) a dalších dvou celosvětových organizací k dosažení náboženského smíru i k odstranění válek. (sator)

Reklama

Reklama