Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (247)

keoma26 odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl: sterilní, destilovaný roztok, který potírá všechno živé a lidské, hlavním pramenem zábavy je padání do vody a jediným zdrojem poetiky didaktický komentář. Křečovitě rozjásané nadšení a smích doprovází vše, od utopení foťáku po rituální vodácké úkony, to aby divák pochopil, jaká pohoda voda je ... po 6. ultralaciném díle bez poetiky a logiky měním z jedné hvězdičky na odpad. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Lukáš Vaculík, celkem příjemná hudba, některé vztahy, najde se tu pár dramatických událostí -hodně slabej začátek (cca první 3 části) slabší obsazení (některé znám, dobrá třetina se skládá z herců neznámích), některé herecké výkony byly zoufalé (hlavně na začátku, než si zvyknete) rozvněž děj je (byl hlavně na začátku) řidký jak potůček/// Po tom co jsem viděl seriál Hop nebo trop jsem se začál dívat na tento seriál, který je podobého ražení. Jenže nestačil jsem kroutit hlavou jak moc je podprůměrný, nevýrazný, o ničem a ke všemu se nedalo dívat ani na ty herce. Jenže naštěstí jsem se na tento seriál nevykašlal a dodíval ho až do konce. S každou další částí mě seriál bavil víc a víc. Postavy byly zajímavější, herci lepší a děj bohatější. Poslední 3 části bych neváhal ohodnotit čtyřmi *. Nehledě na to, že úplný závěr mě solidně dojal. A proto je výsledné hodnocení takové jaké je. Tento seriál (přestože mohl být lepší) nepokládám za úplnou ztrátu času./// Celkem 68%/// ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dojem z prvního dílu mírně řečeno rozpačitý. Že se televizní adaptace nevyrovná předloze jsem očekával, ale tohle je křeč. Na holky se hezky kouká, chlapci se snaží, ale moc jim to nejde - herecké výkony žádná velká sláva. Humor příliš nefunguje, hudba by ušla, ale škoda, že tvůrci nesáhli po muzice inspirované přímo knížkou "Proč bychom se netopili" od Šmídových kamarádů z Hop Tropu. Takže zbívá krajina a trocha té vodácké romantiky. Zatím je to dost málo. Další díly neuvidím, neb 2. 2. začíná jarní část kuželkářské sezóny a v pondělí jsou zápasy, takže až na další zůstanu u dvouhvězdičkového hodnocení. Až někdy shlédnu seriál celý, třeba ho přehodnotím - ačkoliv 10 dílů mi připadá jako podezřele dlouhá stopáž. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ dva. Je to poslabšie a to mám ja na české seriály slabosť a zvyčajne nadhodnocujem. Hercom sa ma ale, žiaľ, nepodarilo presvedčiť takmer o ničom. Snáď baby vystihli čosi o sebe - aj keď obzvlášť balička je trapná, ale možno to tak má byť. Predlohu som nečitala, ale ak nájdem, tak skúsim. Uvidíme nabudúce. .................................................................................................. Tak uz to prišlo - keďže som to nevzdala pridávam hviezdičku a teším sa na ďalší diel. Nie je to síce intelektuálna bašta, ale keď si zaslúžia body kdeaké CSI s maximom balastu, tak táto komédia si isto zaslúži tri hviezdičky bez výčitiek! ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem dával za 3 hvězdy kvůli prvním 4 dílům, které ušly a seriál byl po delší době ze zábavnějšího prostředí než jen z nemocnic či bytů. Potom, ale škaredě zabředl a vytratilo se z něj i to málo co mi u televize drželo, nastalo děsivé opakování některých hlášek a chování většiny protagonistů, bylo do očí i otrlého diváka novodobých čekých seriálů. Takže 2 hvězdy a to ještě z lítosti. Když si člověk pomyslí jaké pěkné seriály jsme i za dob totality dokázali vyprodukovat a jaké hrůzy se na nás z obrazovek valí teď je člověku ouzsko. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno