Reklama

Reklama

Taijó no uta

  • Japonsko タイヨウのうた (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnásťročná Kaoru Amane (Yui) každé ráno pred východom slnka z okna sleduje autobusovú zastávku oproti cez cestu. Vždy sa tu zastaví vášnivý surfer Koji Fujishiro (Takasi Tsukamoto) predtým než odíde s priateľmi na pláž. Hoci Karou je do neho zamilovaná, nič viac nepodnikla. Nemôže. Trpí vzácnou alergickou chorobou pokožky a slnečné svetlo by ju zabilo. Ale raz sa náhodne stretnú v noci a preskočí medzi nimi iskra. Ale je vôbec možné skutočne ľúbiť niekoho s takou vážnou chorobou? (koba)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (35)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, nevidím důvod, proč tomuto filmu nedat plné hodnocení. A to není chápáno jako povzdech, nýbrž jako určitá preventivní obrana před všemi, kdož hovoří, že je asijská kinematografie nadhodnocovaná. Příběh dívky, která nesmí na slunce, protože by ji zabilo a tak pouze z okna sleduje chlapce, který se jí líbí, je smutný, příjemný, vláčný a paradoxně prosluněný. ■ Anglický název "Midnight Sun" by se dal přeložit jako "Půlnoční slunce", mě se však stejně líbí i český název "Píseň na slunci". ■ Představitel hlavní role Takashi Tsukamoto (mimochodem, ČSFD ho nemá uvedeného mezi herci filmu) mi byl sympatický už v About Love. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Absolutně mne nepřekvapuje, že většina z mých oblíbených zde udělila 5*, já s nimi budu držet basu :-) Již první záběry filmu ve mně vzbudily pozitivní pocity a první dojem většinou neklame, platilo to i zde. Svým způsobem jednoduchý film s pár herci, ale chytne za srdce a zaujme - tiché, pomalé, melancholické, romantické, dojemné a k tomu vám zde navíc naservírují pár krásných písniček s pěknými texty, ostatně i soundtrack jako takový je velmi podmanivý. Hlavní představitelka (zpěvačka Yui) je bez debat jednou ze součástí filmu, která se na celkovém dojmu podílí nejvíce - křehká, romantická, milá a velmi půvabná dívka, a navíc překrásně zpívá a hraje na kytaru. Její půvab a výraz ve tváři mi občas přinesl na mysl miloučký snímek Hatsuyuki No Koi s Aoi Miyazaki, jisté společné rysy by se ve filmech našly. A píseň na konci filmu? Ta zde získává další rozměr... ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Žiť celý život v temnote, nemať kamarátov a snívať o láske a šťastí s gitarou v ruke. Život je proste krutý a mladá hrdinka túlajúc sa tmavými uličkami mesta stretne to po čom najviac túži. Smutné a pekné, a počas celého filmu som dúfal že to nakoniec neskončí tak ako to aj skončilo. Hudba je tu parádna a je to jeden z množstva ďalších dôvodov prečo film pozerať ... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dívka kterou by zabily sluneční paprsky chodí ven za tmy a tráví osamělé noci s kytarou a svými písničkami. Ve dne se dívá z okna na protější autobusovou zastávku na jednoho chlapce, který se jí moc líbí. Seznámí se s ním, celou noc jsou spolu a ona zapomene na čas. Fuji ovšem netuší, že Kaoru je nemocná. Krásný a křehký příběh o lásce, který mi jen maličko pokazila hlavní představitelka (ty citové scény jí moc nešly). ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Japonské melodrama na motivy televizního seriálu o dívce, která kvůli své nemoci může chodit ven pouze v noci, miluje zpívání a po nocích hraje na ulici. Ta se zamiluje do chlapce, kterého každé ráno vidá, jak jede surfuvat. Film je ušit na míru hlavní představitelce Yui Yoshioko, která je opravdu rozkošná. V tomhle filmu debutuje jako herečka, jinak je to ale zkušená zpěvačka a zpívání ji opravdu jde. Mimojiné se podílela například na soundtracku k Hinokio. Nějaké herecké výkony se po ní moc nechtějí, většinu slov, které pronese, je zpěv. Herecky zajímavější jsou ostatní role, hlavně její otec, který je fakt sympaťák. Snímek se nese v celku pomalém tempu, prokládaným krásnými písničkami a atmosférou léta a prázdnin. Konec je trošku vyděračský, ale nijak přehnaně a já jsem si opět pobrečel, ale celých posledních pět minut. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama