Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celkom podarenej prvej časti, toto na mňa zapôsobilo ako studená sprcha. Úplne odfláknuté rýchle pokračovanie, ktoré má len jediný cieľ - využiť prvotné nadšenie nad úvodným dielom a vytrieskať z toho ešte nejaký peniaz. Pretože tvorcovia tu divákovi neponúknu nič nové a osvedčené veci ešte poriadne zfušujú. No najviac ma smutne rozosmiala tá banda "detí", čo mala predstavovať špeciálnu jednotku armády USA. "Hory majú oči 2" je jeden veľký nepodarok. * ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po výborném a atmosférickém prvním dílu přichází nový režisér, nové herecké obsazení a úplně jiný zážitek. Dvojka se až neuvěřitelně často využívá v nechutných gore efektech (ty mi normálně nevadí, tady to však tvůrci přehnali a zvítězil odpor nad šokem). V Martinovi Weiszovi nejspíš nějaký ten talent dříme, ale někdo by jej měl pořádně praštit gumovým kladivem přes palici, aby ho v něm probudil. To všechno by ještě na průměrné hodnocení stačilo, ale samotný příběh a chování všech (!) charakterů mě dohánělo pomalu až k šílenství. Tak takhle tedy ne, parta rádoby "mariňáků" se častuje hláškami trapnějšími než slýchávám v českých seriálech a chová se jako banda imbecilů urvaných z řetězu. Skoro mi až připadalo že Národní garda má stejně jako školství a Olympiáda svou "zvláštní" sekci. Jestli vznikne díl třetí a bude pokračovat v sestupné tendenci, tak se máme nač těšit. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jak může člověk přežít utopen v latríně (z jakého důvodu ho tam mutanti hází, když všem ostatním trhají ruce a nohy)? Proč si army-tvrďačka bere do hor mobilní telefon a za každou skálou si pouští vzkaz svého čtyřletého syna? A kam se poděl "hodný skřítek"? Nejen tyto filozofické otázky sužují diváckou mysl při sledování samoúčelného porcování lidí, které začne být skutečně zajímavé až ve chvíli, kdy film končí. Totálně dementní jednotka (plazící se hodinu ve tmě, aby po finálním zúčtování zahnula za roh a našla tam dveře ven!) plná modelek a tlouštíků je posledním výsměchem před pádem do nudného mělkého hrobu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět druhý díl, který nenabízí nic jiného, než peníze tvůrcům, kteří se svezli na prvním dílu. Úvodní scéna vypadala nadějně, ale pouze ta úvodní. Ostatní je brak nezajímavých a nechtěně úsměvných dialogů, kde se mariňáci chovají jak bez mozku. Mužské obsazení je hrozné a dívky neumí hrát, ale aspoň vypadají dobře a tak jsem jim fandil. Jinak doupě zmutovaných je „rébusové“ a ve většině případu se prochází přeskakováním což mě připadá směšné a naleznete tam i mutanta, který vypadá jak intelektuál a nic nevidí, pouze slyší a má brýle na blízku. Bez napětí, bez atmosféry a bez tvůrčího nápadu. No, místo hrůzy mě tento film rozesmál a snad se dalšího hloupého pokračování nedočkáme. Mé hodnocení 0,5 hvězdičky... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

K úplnému zatracení by to nebylo, vynalézavého gore je zde více než dost. Jenže vojáci jsou neskutečně hloupí, což naznačí už při podělaném tréninku, aby to následně stvrdili v ostré akci, kde si vesele odkládají zbraně a samolibě porušují základní pravidla jednotky. Čert vem tyhle logické lapusy, hlavním průserem je nakonec režisérovo neumětelství. Vojáci se hodinu a půl nahánějí s mutanty, aniž by nám byli trochu představeni (hláška „Práce je práce, rodina je tajemství“ to neomluví), tudíž nějaké fandění partě rádoby cool hláškařům opravdu není na místě. Navíc je celá ta šaráda pekelně vážná, až chvílemi sklouzává do nechtěné samoparodické roviny. Ten Ajův nadhled, kterým brilantně okořenil závěr prvního dílu zde zatraceně chybí. Někdo by měl tomuhle německému skautíkovi vysvětlit, že dokumenty o skupině Korn a horor nejsou jedno a to samé. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)
  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)

Reklama

Reklama