Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (463)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojka je podľa očakávania a celkom pochopiteľne asi o triedu horšia ako jednotka. No ale čo by sme vlastne chceli? Porovnávať Alexandre Aja (režisér jednotky) s Martinom Weiszom je asi taký nezmysel ako čakať, že nám začne citrón pred očami stepovať. Jediné čo ostalo je asi porovnateľná porcia krvi, ale napätie, atmosféra a narábanie s postavami odišlo spolu s Ajom. Pritom tu prostredie v tomto smere ponúkalo netušené možnosti. Ako hororová jednohubka síce neurazí, ale stačí to len na slabší priemer. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby měl tenkrát Aja ještě lepší scénář, mohlo se tu jednat o jeden z vrcholů žánru za posledních deset let. Ano, remake Hills Have Eyes řadím hodně vysoko!! Namísto dysfunkční a na daný žánr slušně vykreslené rodiny z prvního dílu nám tvůrci nyní představují jen bandu vylízaných vojáků (ke kterým si nevybudujeme pražádný vztah), kteří ani neumí pořádně držet zbraň, natož vést smysluplný dialog a ve vyhrocených situacích jednají ku neprospěchu trvání vlastních životů. To, co dravě vizuální Aja dělal s atmosférou, zabíjí Martin Weisz nudnými pasážemi (useknutá ruka přesto pobavila), jen pár krvavých šmouh a konec. Scénáristy a klasika Cravena je mi upřímně líto, namísto uvěřitelného dramatu rozhádané rodinky, přináší jen snůšku připitomělých gest, kterými mariňáci k sobě mutanty doslova lákají. Casting snad horší bezcharakterní herce ani vybrat nemohl, ocenit lze leda relativně invenční kameru a několik solidních lekaček, ale tím výčet potencionálních kladů končí!! Zbytek je jen nastavovaná, dosti zkažená kaše, která může pokračovat donekonečna, jako další si sem můžou najít cestu geologové nebo si tady nějaká parta školáků může udělat „cvičení v přírodě“ – vždyť v Americe je možné úplně všechno!! Hlavně mít tak neschopnou armádu.. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé sledovať,ako sa stráca US Army pod rukami zmutovaných"postihákov"!Úplne trápny scénar,ktorý sprevádza podobný štýl prevedenia.Prvá pol hodina filmu Vás,iba ak tak poriadne rozčúli a budete sa chytať za hlavu..!Avšak nastane určité zlepšenie,ktoré nemôže už tomuto snímku pomôcť!Ale aj napriek tomu by som tento film nenazval prepadákom,pretože"hnusárna"je to poriadna a sú okamihy,keď to ide..!Musím povedať,že veľmi som sa nesklamal-nenudil som sa! :)) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělého remaku, ve kterém však nelogičnosti, debilita a demence raší s takovou lehkostí jako filcky po swingersparty. To se opravdu jenom tak nevidí. Jakmile začnou v horách mizet parťáci, každý správný voják se jde hned odbavit za roh. Nevím, kolik si z tohoto filmu vzal The Descent, ale díky všem svatým, že dopadl mnohem lépe. Skoro všecko je zde čitelné a často stupidní, potom člověkovi nezbývá, než jen kroutit hlavou. Nechutností se tady pár najít dá, ale jinak těžká slabota. Grrr.... 45% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pokračování občas nebývají vydařená, zejména když se mění režisér, a tahle dvojka je přesným příkladem. Začátek se mi nezdál zas tak slabý, poté se ale neznámo kam vytratil všechen ten strach a napětí z mutantů, který jsem v předchozím pokračování tolik vychvaloval. Tady už při pohledu na zdeformovance, kteří se ve snímku prochází s lehkostí důchodců mezi regály Lidlu, rozhodně krev žilách netuhne. Vyzdvihnout se nedá ani příběh a tak hodnotím nízko. Ve srovnání s jedničkou opravdu propadák. Krom předchozího pokračování je alternativou, kde mají hrdinové co dočinění s paksichty, povedený horror Pach krve. Alternativa: Wrong Turn. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)
  • Původně na filmovém plakátu vyčnívala z pytle ruka oběti. Plakát se však stal terčem cenzury a byl označen za děsivý. Zajímavostí je, že byl nakonec povolen, ovšem místo ruky musela z pytle s obětí vyčnívat noha. Důvodem je skutečnost, že ruka se zaťatými prsty vyvozuje v lidech dojem, že oběť je naživu a mučena, kdežto vyčnívající noha evokuje oběť již mrtvou. [Zdroj: Týden.cz] (warner)

Reklama

Reklama