Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (463)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po výborném a atmosférickém prvním dílu přichází nový režisér, nové herecké obsazení a úplně jiný zážitek. Dvojka se až neuvěřitelně často využívá v nechutných gore efektech (ty mi normálně nevadí, tady to však tvůrci přehnali a zvítězil odpor nad šokem). V Martinovi Weiszovi nejspíš nějaký ten talent dříme, ale někdo by jej měl pořádně praštit gumovým kladivem přes palici, aby ho v něm probudil. To všechno by ještě na průměrné hodnocení stačilo, ale samotný příběh a chování všech (!) charakterů mě dohánělo pomalu až k šílenství. Tak takhle tedy ne, parta rádoby "mariňáků" se častuje hláškami trapnějšími než slýchávám v českých seriálech a chová se jako banda imbecilů urvaných z řetězu. Skoro mi až připadalo že Národní garda má stejně jako školství a Olympiáda svou "zvláštní" sekci. Jestli vznikne díl třetí a bude pokračovat v sestupné tendenci, tak se máme nač těšit. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako bych se díval na další Texaský masakr motorovou pilou, ve kterém chybí inteligence a jakýkoli závan nadhledu. To, že do pouště dorazí skupina idiotů, nazývaných mariňáci, ok. Ale to, že Weisz abdikuje na jakoukoli hlubší prezentaci postav a snaží se jen předvést brutální násilí, to už mi leze krkem. Potvrdilo se, že Aja je vizuální vizionář, kterého nejde jen tak nahradit, natož neznámým začátečníkem. Škoda, kdyby to byla alespoň pořádná jatka.. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film se dá velice dobře rozdělit na dvě části, z nichž ta první by se mohla jmenovat Kokosy na svahu (i když nejsou černí všichni, tak dutí jsou pořádně) a ta druhá Chaos v černočerné tmě. Vojenská jednotka je sehraná jako momentálně Hamilton s Alonsem a logika od nich utekla už je to nějaký ten pátek. Jediné, co tahle partička mariňáků umí, jsou vulgární dovětky za každým druhým slovem a pak se také nechat zmasakrovat divokou tlupou zmutovanců kdesi v kamenité pahorkatině. Ještěže se sem tam objeví podařený a patřičně krvavý záběr, jinak by byla tahle 90-ti minutová rádoby hororová cesta opravdu neschůdná. Několik lekaček tu sice je, ale všechny je odhalíte s dost velkým předstihem, takže se pak pouze usmějete, když se stanou skutečností. Závěr je strašně dementní a jestli vznikne třetí díl (jak tomu nasvědčuje připitomělý otevřený konec i výdělky), půjdu se s krompáčem někam do těch hor schovat a celej štáb doopravdy rozsekám. 15 miliónů dolarů(rozpočet)/37 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +brutální, pořádně krvavé, slušná atmosféra -hudba je i u pokračování celkem nevýrazná, slabší a méně zajímavé postavy/// Dvojka má ještě brutálnější scény než první díl, ale zase to není takový "příjemný" šok jako napoprvé a už vás ledasco nerozhází. Popravdě dal bych si napodruhé opět nějakou rodinku nebo klidně i skupinku teenagerů než bandu neschopných vojáků. Naštěstí poslední půlhodinka je nabitá neustálou akcí, takže by jste se nudit neměli. Jen poradím, nad filmem nepřemýšlejte, jinak by to nemuselo dopadnout dobře./// Celkem 69%/// ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale NAPROSTO debilní pokračování celkem fajnového prvního dílu, které je nechtěně vtipné (hm...spíš směšné, viz. chování postav a chlápek schovaný v záchodu). Brutální to sice občas je, ale to je asi tak všechno. Atmosféra žádná, napětí taky ne, a to je u hororu (teda prý to měl být horor...) docela průser, nemyslíte? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)
  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)

Reklama

Reklama