Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zklamal mě hlavně závěr, kterému ovšem vše již od začátku nasvědčovalo. 2 x jsem se v průběhu filmu zasmál, což si myslím že je trošku málo. Ve své podstatě film pojednává o všech hororových klišé, které popisuje do nejmenších podrobností, neboť asi předpokládá, že dívák je totální debil. Strašně mě zde sraly všechny postavy, protože se jedná o herce a herečky minimálně céčkového formátu. Vyjímku snad tvoří minirole Roberta Englunda, který do podobných filmů prostě patří. Čekal jsem o mnoho víc. 2* dávám hlavně za orginální nápady. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem naprosto netušil oč tu půjde, proto jsem byl zpočátku vcelku příjemně překvapen originálním pohledem a kamerou ala Blair Witch. Bohužel tomu zároveň nejvíc na kráse ubírá to, že se autoři nedokázali víc odpoutat od šablonovitosti čerpajících slasherů. Pokud to mám celé brát jako velkou komediální nadsázku, tak musím říct že to tak alespoň v polovině nefunguje, pokud bych to měl brát jako originální slasher tak je to až na několik nápadů poměrně slabé, a pokud jako mix mezi oběma, což si tak podle scénáře vykládám, tak tomu chybí větší žánrová vyváženost a víc invence... Každopádně velké plus za výkon Nathan Baesela. 60% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film baví od úvodní minut hlavně tím, že nás doslova nechává nahlídnout pod pokličku slasherového žánru. Nebo spíše co vše si musí takový správný následovník Michaela Myerse přichystat k tomu aby se stal nesmrtelným. Jsou to vlastně hodiny a hodiny přípravy. Vytipování oběti, obléhnutí jejich kamarádů, vytvoření mytologie, první setkání, zkrátka nic neprobíhá náhodně. Bohužel celkový dojem dosti snižuje levné provedení závěrečné vyvražďovačky. Dojem ruční kamery mě nikterat zvlášť nevadil, ale z Leslie Vernona se nikdy ikona žánru nestane. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

K smrti nudný a nezaujímavý postmoderný slasher, ak teda tá jeho neoriginalita a nuda nebola meta-rovina odkazujúca na úpadok prvej generácie slasherov. Nie, na dobrý film mi nestačí, že sa tam odcitujú známi filmoví vrahovia, že sa tam v cameo role objaví nejaká hororová legenda, nestačia mi odkazy na klasiky a ani citovanie pravidiel žánru už nie je originálne, ako bolo v roku 1996. Je to presne ako úpadkové slashery z konca 80s a začiatku 90s, ktoré nevedeli nič, len replikovať postupy predošlých filmov - tak isto Leslie Vernon neprináša nič iné len sebavedomé verklikovanie pravidiel a prvoplánové odkazy na žánrové klasiky, teda to v čom bol taký originálny Kevin Williamson v roku 1996. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, originalita filmu je nepopiratelná, především v první polovině doslova dominovala, působila skutečně velice zajímavě a netradičně, ovšem zároveň i poměrně nudně a nedynamicky, prostě nápad na trochu jiný slasher tu sice zafungoval, ale jeho samotné zpracování stálo za prd. V druhé polovině pak navíc zmizel i ten originální prvek, celé se to zvrhlo do tuctový vybíjený, která ale stála rovnou za prdy dva. Režisér je prostě nýmand, který prosral nevšední nápad, nedokázal ho využít a rozvinout v žádném směru, k tomu se mu nepovedlo ani obsazení, které tvoří nesympatičtí a netalentovaní (skoro)herci, navození napětí minimální, atmosféra funguje snad jen ve zmiňované první, ještě snesitelné, polovině, zkrátka bída jako hrom. Nečekaný zvrat v závěru pak skutečně překvapí, ale už jsem byl stejně tak celým předešlým dějem tak otrávený, že mi byl v podstatě ukradený. Takže z mého pohledu disponuje Leslie Vernon sice určitě velice netuctovým námětem, ale jeho zpracování je vážně zralý na odpad! Takže můj verdikt je jednoduchý, mě se to nelíbilo a nebavilo mě to! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama