Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se na filmu hledět hlavně na pozitivní stránku, což ostatně dělám skoro vždy, ale tohle až moc zavánělo průměrem. Samozřejmě, spousta fórků byla dobrá, ale děj byl hrozně jednoduchej, vážně jsem čekal něco složitějšího. Takže milovníkům Rocku doporučuji, lidem, kteří nevědí kdo je třeba Ronnie James Dio důrazně doporučuji, aby se tomuto filmu vyhlnuli. Škoda převeliká, že se film zaměřuje jen na rock (a hard rock) a ne třeba už heavy metal, ke kterému by příběh o satanovi seděl víc. Filmem se mihne několik názvů kapel, ale ve skutečnosti se pořád opakují ty samé: The Who, Black Sabbath, Dio, Led Zeppelin a AC/DC. Slabší 4****. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Jack Black, hudba, některé nápady -divnej scénář a příběh/// Tak ze začátku to mělo hodně slušněj rozjezd. Především výborná hudba a dobrý humor. Později už člověk začal tápat jestli se to bere vážně a chce to být "životopisným filmem" a nebo to má být jenom velkej úlet. Kdyby zůstalo u toho prvního, tak to mohlo být i hodně zdařilé hudební dílko. Vzhledem k tomu, že se to ale vůbec nebere vážně je to prostě jen děsněj úlet, kterej nakonec nemusí sednou každému. Zvědavej jsem na to byl dost, proto je škoda že ke konci mi to už moc zábavné nepřišlo a ani během filmu jsem si bránici neuřechtal. Každopádně pro milovníky rocku asi o hvězdičku lepší film./// Celkem 65%/// ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto neskutecnej masakr, proste Fucking Masterpiece. Uz od uvodnich titulku, kdy nejdriv animovany postavicky poserou obrazovku a pak zacne malej tlustej parchant zpivat pisnicku pri motlitbe, mi bylo jasny, ze to bude pekna uchylarna. Jack Black tu je jeste silenejsi nez normalne, takze lidi, ktery ho moc nemusi, ho budou nesnaset jeste vic, jenze do tohohle typu filmu naprosto skvele pasuje. Navic dostal super partaka v nemene uchylnym Kyle Gassovi, kterej je misty jeste uchylnejsi nez Jack. Taky me pobavil zarostlej Ben Stiller, smradlavej Tim Robbins a jedinej fanousek skupiny, vymastenej Lee. Tenhle film sice neni z tech typu, kde byste se neustale popadaly za bricho, takovejchhle vtipu je tu jen par, ale proste je to cely tak nehorazne svizny, pohodovy a cool, ze to az neni mozny. Navic tu je skvela hudba s dokonalejma textama a zaverecny vloupani do muzea, honicka a duel se Satanem je proste narez. Mozna nejlepsi Satan, co se kdy vyskytoval ve filmu. Oproti tomuhle je Skola rocku jen takovej cajicek. Film sem videl uz asi ctyrikrat a pisnicky slysel snad stokrat, ale porad me to bavi jako poprve. My cock you will suck! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Snesete interpretaci Jacka Blacka s jeho nakažlivou temperamentností zapříčiněnou rockovým stylem života? Líbila se vám Škola ro(c)ku, ale zdála se vám občas až příliš „dětská?“ Pak máte z poloviny vyhráno, jelikož Tenacious D je opravdu výmaz toho nejhrubšího zrna. Dětské lavice vystřídal komický (a místy značně fiktivní) pohled na začátky jedné kapely a tady začínají první problémy. Jelikož se mi tzv. „fekální“ humor příčí, tady ho budete muset chtě nechtě snést. Proč? Už za ty famózní písničky, texty a ten zápal sálající z rozjetého vagonu jménem Jack Black. Přidejme ještě závěrečný LET’S ROCK souboj s červeným sympaťákem na konec a máme tu ideální případ pro rozdvojenou osobnost, jelikož 4* se mi zdají až příliš přísné a 5* až nepřirozeně moc. Tentokrát zůstávám trošku při zemi. Yes you are fucked. Shit out of luck. Now I'm complete and my cock you will suck. The world shall be mine, and you're first in line. You brought me the pick and now you shall both die! [Přesná stopáž: 94 min] ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jack Black s kamošom sa snažia uchytiť v Hollywoode ako rocková skupina Tenacious D, ale na to aby boli najlepší musia získať brnkátko vyrobené zo samotného satana uloženého v rockovom múzeu. Opäť potešia malé úlohy vedľajších štýlovo voháknutých postáv Tima Robbinsa a Bena Stillera. Uvoľnená komédia pre rokových fandov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)
  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama