Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

pivo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné strávená hodinka a pol, počas ktorej sa u mňa nevyskytli žiadne stránky nudy. Animácia rozhodne nie je dokonalá ako u Pixaru, ale o to viac sa mi páčila. Strašne strelený príbeh a animácia tomu odpovedá. A tá anime paródia, tak to som nemohol. Niekto môže namietať, že polovica vtipov je padacia a neviem aká, ale mne to nevadilo, lebo to bolo vyvážené geniálnymi charaktermi. A dabing to našťastie tiež nepokazil. Takže veľká spokojnoť a odporúčam nie ani tak deťom, ako skôr odrostlejším pubertiakom. 90% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal kvalitného animovaného filmu, ktorý je v plnej miere zameraný na detského diváka, nie je infantilný a je bez zbytočného dospelého presahu. Pretože v poslednom období sa animovaná scéna hýrila samými vekovo nešpecifikovanými hybridmi, ktoré boli väčšinou vynikajúce, ale chýbal im onen punc číreho detského dobrodružstva. A Horton má všetko, čo by som v detstve potreboval na to, aby som si ho bezpodmienečne zamiloval. V prvom rade originálny a nápaditý príbeh, ďalej nádhernú animáciu a veselý Powellov soundtrack. A dokonca aj v mojom veku mi všetky tie zábavné postavičky okamžite prirástli k srdcu, čomu film vďačí dabérom s takým ojedinelým hlasovým prejavom ako sú Carrey, Carell či Rogen. Avšak absolútne, ale absolútne vládne supí čistič Vlad s východoeurópskym prízvukom. (7/10) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady tuctových nevýrazných animáků, které jsou určené hlavně těm nejmenším. Přitom samotný námět není vůbec špatný a dalo se to celé pojat celkem ujetě a originálně. To se ovšem po většinu stopáže nestalo a i když tam bylo pár takových ujetějších momentů a ten příběh byl svým způsobem originální, tak se z toho dalo vytěžit daleko víc. Chtělo to víc hlášek a vtipnějších scén, takhle je to značně nedodělaný, pro dospělé až nudný animák. Naštěstí je to aspoň krátký, ale to už jsou dneska ty animáky vlastně všechny. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

na počátku byla nervozita, zda jsem si opravdu vybral kvalitní film, čemuž jsem sám už podle traileru moc nevěřil... ale pak přišla první úchvatná animace s monstrózní hudbou a to byly teprve úvodní titulky... takže očekáváné fiasko se změnilo v kratičkém momentu na příjemné překvapení... ale bohužel jen na chvíli... následovaly animované šeredky spoutané v poměrně předvídatelném příběhu s pouhou hrstkou vtipných momentů a unudily mě zpět na očekáváný průměr... 60% p.s.: určitě vyhledejte úvod komentáře uživatele Vitason :-) ten mě pobavil asi víc, než celý film! ;-) ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě opravdu mile překvapil. Myšlenka života v nevyjádřitelných velikostech celkem zajímavá, i když malinko přitažená za vlasy. Celkově mě dost bavil a stáhnul do svého příběhu. Co bych vytkla, jsou chvilky ve stylu POKEMON: nečekané a zbytečné! Závěr ve stylu reklamy na Ikeu, kdy člověk už ani nemůže být tak dlouho napjatý, bych taky kapánek sestříhala. Co bych naopak vyzdvihla, je úžasná animace, v podobě malebného bezproblémového Kdovíkova..nádherná fantazie! Na Divoký vlny to nemá, ale určitě povedený film. Každopádně po tomhle filmu se moje sympatie ke klokanům velmi snížily:) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama