Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady tuctových nevýrazných animáků, které jsou určené hlavně těm nejmenším. Přitom samotný námět není vůbec špatný a dalo se to celé pojat celkem ujetě a originálně. To se ovšem po většinu stopáže nestalo a i když tam bylo pár takových ujetějších momentů a ten příběh byl svým způsobem originální, tak se z toho dalo vytěžit daleko víc. Chtělo to víc hlášek a vtipnějších scén, takhle je to značně nedodělaný, pro dospělé až nudný animák. Naštěstí je to aspoň krátký, ale to už jsou dneska ty animáky vlastně všechny. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Poměrně nabušené Hortonovy eskapády se trochu tlučou s vyloženě dětinskými fórky v Kdovíkově, ale protože si film slušně drží tempo a má krátkou stopáž, nudit jsem se nestihnul. 7/10 P.S. Pokémon sekvence je naprosto geniální! (pozn. Český dabing je velice slušný, akorát zpočátku geniální komentář Zdeňka Svěráka začne být po deseti minutách tak trochu nadbytečný a otravný.) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neskutečně slabý animák, který nemá pořádný děj, dobré postavy, vtipné momenty ani chytré citace. Potenciál Jima Carreyho nikde, Stevea Carrella jakbysmet. Jenom několik trapných eskapád a politický podtext dobrý film neudělá. Nebýt té parádní anime sekvence, zabijáka Vlada a resuscitace Johna Powella, šel bych ještě níž, byť to už ani moc nejde. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se definitivně rozhodl, jestli Hortona miluju nebo nenávidím, ale nakonec spíš to první. Je totiž krátký a nabušený, má Kdovíky, Svěráka jako vypravěče a nejlepší mostovou scénu od prvního Shreka, takže nestíhá nudit ani na vteřinku. A pokud ho někdy uvidím dvacetkrát jako Grinche, tak tam možná přihodím i tu pátou, protože na takových věcech se dá závislost vypěstovat až nečekaně lehce. 80 % ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal kvalitného animovaného filmu, ktorý je v plnej miere zameraný na detského diváka, nie je infantilný a je bez zbytočného dospelého presahu. Pretože v poslednom období sa animovaná scéna hýrila samými vekovo nešpecifikovanými hybridmi, ktoré boli väčšinou vynikajúce, ale chýbal im onen punc číreho detského dobrodružstva. A Horton má všetko, čo by som v detstve potreboval na to, aby som si ho bezpodmienečne zamiloval. V prvom rade originálny a nápaditý príbeh, ďalej nádhernú animáciu a veselý Powellov soundtrack. A dokonca aj v mojom veku mi všetky tie zábavné postavičky okamžite prirástli k srdcu, čomu film vďačí dabérom s takým ojedinelým hlasovým prejavom ako sú Carrey, Carell či Rogen. Avšak absolútne, ale absolútne vládne supí čistič Vlad s východoeurópskym prízvukom. (7/10) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama