Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevybavuju seriál ze sportovního profesionálního prostředí , který by vznikl za posledních dvacet let ( předtím snad Dlouhá míle ?) , takže Hynkovi Bočanovi tímto vzdávám hold ( potom co natočil S čerty nejsou žerty je to Pan reřisér navždy ) . Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že některé dějové linky jsou opravdu naivní a že záběry přímo ze sportovních zápasů by mohly být věrohodnější ( ale budiž, to může být otázka peněz )., herecké výkony jsou postačující ( Petr Forman dokonce vysoce nadprůměr ), ale aspoň to zachráněj občas nahatý scény ( pátý díl 25. minuta Blažek vs. kouzelná Lucie Černíková ), který mi dokážou že se tu točej český seriály a ne ty politickoeroticky korektní americké pokusy. ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako z poviedky, čo poslal amatérsky nadšenec do nejakého regionálneho denníku. Pokusy o hokejové zápasy dopadli v podstate ako celý zbytok seriálu. Všetko pôsobí lacno. Od hercov, príbehu až po kulisy. Tešil som sa na seriál z hokejového prostredia, no dočkal som sa len ďalšieho športového paskvilu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Na češko-slovenské pomery celkom slušný seriál, ktorý sa konečne vymyká od tých telenovelských príbehov. Proste naše TV už potrebovali aj niečo iné a príbeh z prostredia hokeju určite en priláka viacej normálnych nie telenovelovo zaškatuľkovaných ľudí. žiaden Chose Armando ani ružová záhrada či medziľudské vzťahy ako by ste ich čakali. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)

Reklama

Reklama