Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Seriál nestojí za moc, nejen ti "hokejisti", ale všichni vypadají strašně nepřirozeně, takže jsem nevěřil Dejdarovi tu zašlou hvězdu NHL a ani Táborskému toho uklízeče. Myslím si, že by pomohla trocha humoru, tak jako v Okresním přeboru, protože na hokeji je nehorázná sranda. Dávám 5/10, ale nebýt toho hokeje, poslal bych seriál ke stejným "skvostům" jako Ulice atd. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Trochu se to podobá Bočanovu předcházejícímu počinu Nemocnice na kraji města po 20 letech. Také sem scenárista naházel všechna možná současná témata, jako je gamblerství, narkomanie, sprejerství, restituce apod, a hlavní dějová linka věnovaná hokeji v důsledku toho zbytečně ustupuje do pozadí. Po režijní stránce je to těžký průměr, a jen to potvrzuje můj názor, že někteří starší režiséři by to už radši měli zabalit a jít do penze, protože takhle si dělají jen ostudu (viz Vorlíček, Herz, Jakubisko aj.). Dejdar hraje pořád stejně, ostatní se taky moc nepředvedli. Aspoň že je tu pár hezkých hereček, takže je na co se koukat. ()

Reklama

Phex 

všechny recenze uživatele

V zemi kde vrcholovou hokejovu soutěž hraje i poslanec jejího parlamentu se na seriál z hokejového prostředí musela těšit půlka národa. Obzvlášť, když ČT svůj produkt podpořila masivní reklamní kampaní. Výsledkem je ale pouze mix Místa nahoře a Dlouhé míle. Z toho prvního si bere (tvůrci měli asi strach, že hokej by 10 hodinových dílů neutáhl) řadu vedlejší nehokejových postav a motivů ze "současného života" (sázení, korupce, nevěra, drogy, sprejeřina) z toho druhého pak hlavní linii - konec kariéry, úspěšného sportovce. Zápletky jsou stejně jako chování postav příliš jednoduché, naivní a předpovídatelné. Asi nejsrandovnější je jak pan hokejista Krol přijde o všechny peníze a padne tak hluboko, že dělá pingla a pak jde dokonce i na pracák. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// + vychytaná hudba, atmosféra, napětí, Martin Dejdar v hlavní roli, herecké výkony, osudy postav, vedlejší dějové línie, návykové -některé postavy (herci) mi nebyli moc sympatičtí (Simona Postlerová), má to jen jednu první sezónu (10 částí), střih/// Řeknu to na rovinu. Z českých seriálů poslední doby se jedná o ten nejlepší (srovnejte: Ulice (II. Řada) 7/10, Letiště 6/10, Horákovi 5/10, Ordinace 3/10 Pouta 1/10.) Sledování každý pátek se v tomto případě pro mě stalo drogou a každou část jsem si skutečně vychutnal. Jistě každý seriál má své mouchy a když ohlédnu do zahraničí (24. hodin, Smallville, Ztraceni,) nemůžou se ty naše těm zahraničním rovnat. Přesto jsem rád, že i u nás něco vzniká a pevně doufám že kvalita bude na vzestupné tendenci. Jinak postavy tohoto seriálu jsem si celkem oblíbil, o to více mě tíží, že nejspíš nedojde na pokračování, i když seriál skončil víceméně s otevřeným koncem. Za nejlepší část z celého seriálu však mohu považovat hudbu. S notnou dávkou se přesně strefovala do atmosféry děje a televizi jsem nevypnul dříve že skončili závěrečné titulky. Chválím i dodatečný díl „ Ohlédnutí za Poslední sezónou“ Nejedná se o klasický film o filmu, nýbrž o komentovaný sestřih, který rozhodně seriálu nedělá ostudu. Přináší i zajímavé informace a dává nám příležitost se rozloučit se herci i se seriálem samotným./// Celkem 85%/// ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě jako hokejového fanouška patričně tvrdý náraz na hrazení. Místo toho, aby autoři vybředli z bahna seriálových konvencí, se ochotně zařadili vedle komerčních mýdlových oper a ačkoli nepochybuji o tom, že ve sportovním prostředí nejsou intriky neznámým jevem, nemuselo se dát různým psychologickým pochybnostem takové množství prostoru. Samotný hokej upadl do pozadí... a propos, hokej? Upřímně, nevěřím, že tvůrci pod tuto pokličku vidí více než třeba já, řadový fanoušek. Od mediálních vystoupení po atmosféru kabiny těžce naivní, tudíž nemůžu udělit seriálu nic jiného než trest do konce utkání s následným disciplinárním trestem - v řeči zdejšího kmene tedy 0%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama