Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začínalo to docela slibně, jenomže skoro na půl seriálu se hokej kamsi vytratil, dějová linka s gamblerem a feťačkou je v podstatě samoúčelná a ta se zneuznaným podnikatelem vyloženě trapná. Jen hudba není špatná a nejlepší herecký výkon předvádí Petr Forman. Ono bude lepší přece jen to "real" mistrovství... ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se tento seriál bude lišit od současné produkce, ale bohužel nelišil. Hokej zde byl pouze líbivou kamufláží, jak ukázat, že ten chodí s tím, ta podvádí jeho s oním, ten bere drogy, další zase čmárá po zdech, někdo dokáže vsadit poslední svoje prachy na prohru v první třetině... Tvůrci chtěli ukázat všechny nešvary, které nás obklopují. Asi bylo cílem zaujmout i diváka hokeje neznalého, ale mě tím teda neoslovili. A to jsem sportovní fanoušek... ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Vážení tvůrci, doporučuji zhlédnout starý seriál Dlouhá míle a podívat se, jak se dá zpracovat motiv o končící sportovní kariéře. Tam byly také nesmysly (přechod běžce na delší tratě a nakonec i maraton), ale to sportovní prostředí diváka opravdu vtáhlo. To tvůrci Poslední sezony měli více starostí o to, kdo se bude s kým pelešit, kdo bude moderně sprejovat a jak připravit hlavního hrdinu o peníze (samozřejmě tím nejtrapnějším způsobem - obral ho nepoctivý bankéř - podnikavec). Hvězdička za pěknou ústřední píseň. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa tento seriál páči a niekomu nie, no môj názor je taký, že je to jeden z najpodarenejších porevolučných seriálov. Páči sa mi najmä kvôli tomu, že sa odlišuje od súdobej seriálovej tvorby tým, v akom prostredí sa odohráva. Dnes sa totiž scenáristi zmôžu iba na seriál z pracovného prostredia lekárov a podnikateľov. Neviem aký to má zmysel, a dokedy ich to bude ešte baviť. Zaujímavý scenár tu napísal Ivan Hejna, no k "Dlouhej míli" nejaká tá míľa ešte chýbala. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama