Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Alojs 

všechny recenze uživatele

Byl tady potenciál a někde na startu i dobrý záměr natočit dobrý seriál ze sportovního prostředí. Nestalo se. Stačilo pár dílů a vzdal jsem to. Scénáristické pletky se sprejery a drogami jsou vedené v nováckých mantinetelech a Bočanovo jméno za kamerou silně klame. Na vině je však scénář. Předpokládám, že se rodil velice snadno a rychle. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// + vychytaná hudba, atmosféra, napětí, Martin Dejdar v hlavní roli, herecké výkony, osudy postav, vedlejší dějové línie, návykové -některé postavy (herci) mi nebyli moc sympatičtí (Simona Postlerová), má to jen jednu první sezónu (10 částí), střih/// Řeknu to na rovinu. Z českých seriálů poslední doby se jedná o ten nejlepší (srovnejte: Ulice (II. Řada) 7/10, Letiště 6/10, Horákovi 5/10, Ordinace 3/10 Pouta 1/10.) Sledování každý pátek se v tomto případě pro mě stalo drogou a každou část jsem si skutečně vychutnal. Jistě každý seriál má své mouchy a když ohlédnu do zahraničí (24. hodin, Smallville, Ztraceni,) nemůžou se ty naše těm zahraničním rovnat. Přesto jsem rád, že i u nás něco vzniká a pevně doufám že kvalita bude na vzestupné tendenci. Jinak postavy tohoto seriálu jsem si celkem oblíbil, o to více mě tíží, že nejspíš nedojde na pokračování, i když seriál skončil víceméně s otevřeným koncem. Za nejlepší část z celého seriálu však mohu považovat hudbu. S notnou dávkou se přesně strefovala do atmosféry děje a televizi jsem nevypnul dříve že skončili závěrečné titulky. Chválím i dodatečný díl „ Ohlédnutí za Poslední sezónou“ Nejedná se o klasický film o filmu, nýbrž o komentovaný sestřih, který rozhodně seriálu nedělá ostudu. Přináší i zajímavé informace a dává nám příležitost se rozloučit se herci i se seriálem samotným./// Celkem 85%/// ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začínalo to docela slibně, jenomže skoro na půl seriálu se hokej kamsi vytratil, dějová linka s gamblerem a feťačkou je v podstatě samoúčelná a ta se zneuznaným podnikatelem vyloženě trapná. Jen hudba není špatná a nejlepší herecký výkon předvádí Petr Forman. Ono bude lepší přece jen to "real" mistrovství... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Na češko-slovenské pomery celkom slušný seriál, ktorý sa konečne vymyká od tých telenovelských príbehov. Proste naše TV už potrebovali aj niečo iné a príbeh z prostredia hokeju určite en priláka viacej normálnych nie telenovelovo zaškatuľkovaných ľudí. žiaden Chose Armando ani ružová záhrada či medziľudské vzťahy ako by ste ich čakali. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama