Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

nash. 

všechny recenze uživatele

Proč se Lex Luthor stal padouchem? Protože nedostal od Santy Supermanův plášť. To je jeden z mnoha vydařených vtípků vánoční komedie s ukecaným Vaughnem, unaveným Santou a pomstychtivým Spaceym, která přes provařené téma a lehce přestřelenou stopáž překvapivě bavila. Ať už inspekcí, a zrušením Santy pro neefektivitu a zaostávaní za plánem, terapeutickou skupinou méně slavných bratrů nebo scénou Fredovy snahy stihnout nadílku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná vianočná komédia, ktorú si divák užije najviac cez sviatky. Vyjde tu najavo, že rodinná pohoda a láska svojich blížnych sú tie najväčšie hodnoty, s ktorými môže človek počítať. Bolo to však natočené s pomerne veľkým pátosom a podľa obohranej šablóny. Pár zvučných mien a ich výkon ťahá tento snímok v hodnotení o trochu vyššie. 60/100 ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vždy o Vánocích a to konkrétně na Štědrý den jsem koukal na sympatickou vánoční komedii Na Vánoce budu doma. Udělal jsem si z toho takovou menší tradici, která trvala pět let. Asi dva měsíce se mi doma válela komedie Santa má brachu a tak jsem si řekl, že je na čase vyměnit jeden film za druhý. Byl Štědrý den a tak jsem si s chutí pustil tuto komedii od které jsem čekal nějakou senzační komedii. Šeredně jsem se mýlil. Sice komedie to je, ale tak příšerně nudná, že po hodině jsem téměř usínal, ale nakonec jsem se přemohl, udělal jsem si silné kafe a dokoukal jsem to. Příběh je sice dobrý a originální, ale k čemu to je, když sledujeme téměř dvě hodiny pouhých dialogů, bez nějaké větší akce? Akorát to diváka uspí. Film se může jednoznačně pochlubit skvělým hereckým obsazením, jenže herci se tvářili (asi tak jako já při sledování tohoto filmu) unavěně a do svého výkonu nedali nic. Něco tak toporného jsem už dlouho neviděl. Hlavně tedy Kevin Spacey to byl teda ale výkon. Hrůza! Paul Giamatti byl jako Santa Claus roztomilý a dokázal bych si ho jako skutečného Santu představit. Jediný, kdo do toho vnáší trochu života je Vince Vaughn, který se snaží vložit nějaký ten vtípek nebo nějakou bláznivinu. Jedno je jasné. Až budou příští rok zase Vánoce, tak se radši vrátím k filmu Na Vánoce budu doma, protože tato dvouhodinová nuda, by se možná tak hodila před spaním a na 100% bych usnul! ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V záplavě současných vánočních komedií jeden film vyniká (tím neříkám, že je nejlepší). Který to asi je??? Jistě, Fred Claus. Za poslední dobu jsou filmy s touto tématikou spíše průměrné a nepříliš zábavné. Fred Claus mne proto nadchl. A čím? Tak například samotným začátkem. Obával jsem se, že po tomto úvodu to dobré skončí. A neskončilo. K mému překvapení následovala skvělá zábava, ve které jsem našel spoustu vtipných scén a zaslechl spoustu vtipných hlášek. Rozhodně nejsem zklamán. Fred Claus mě pobavil. Komedii doporučuji v orig.znění. Tím získá taky pár bodíků navíc. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama