Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (169)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je skvele, ze este stale vznikaju nove kvalitne Vianocne filmy. Ma to originalny pribeh, ktory sa venuje Santovmu bratovi Fredovi, ktory je neustale v Santovom tieni a tak sa z neho stal frflos, ktory je ale nuteny spojit sily so svojim bratom. Znazornenie celej tej dedinky plnej skriatkov na severnom pole, ktora vyraba darceky je fantasticke jak po technickej stranke, tak vizuálne. Vysky 100 megovy rozpocet na filme vidno. Skoda len, ze nie je zaludnena nejakymi vyraznymi typmi postav. Zo vsetkych tu ma priestor len skriatok Willie s ktorym sa skamarati Fred a vdaka tomu obcas obsahuje film aj hluche miesta. Takisto romanticka linia medzi Vaugnom a Rachel Weisz ohla mat väcsi priestor. Nastastie Vaugn to dost taha a aj tie slabsie sceny su vdaka nemu znesitelne. Jeho sceny s Giamattim ako Santom su perfektne. Kevin Spacey ako zaporak je len standardny a uz som ho videl hrat lepsie. Skoda, ze film neobsahuje viac humornych scen typu terapia bratov slavnych ludi. To bol super napad. Takze aj ked ma film obcas hluche miesta, tak mne sa paci vdaka tomu, ze dojimave sceny funguju a cely cas to ma prijemnu atmosferu. 7/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Santa Claus je můj bratr. - To vidím." Klasický vánoční příběh o Santovi dostal v tomto případě naděleny dva nadvánoční atributy. Jednak přerostlého Freda Clause se sympaticky cynickým červeným pláštěm a zejména vynikajícího kontrolora efektivity výroby vánočních dárků Clyda Northcutta. Tato dvojka mě hodně bavila a jen doufám, že tohle byl dokument, protože jsem byl celý život hodný, takže si určitě zasloužím, abych pod stromečkem našel něco víc než ponožky, pyžamo a vodu po holení. Frede, potřebuju kondomy s příchutí chilli papriček, tak to s bráchou domluv. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná vianočná komédia, ktorú si divák užije najviac cez sviatky. Vyjde tu najavo, že rodinná pohoda a láska svojich blížnych sú tie najväčšie hodnoty, s ktorými môže človek počítať. Bolo to však natočené s pomerne veľkým pátosom a podľa obohranej šablóny. Pár zvučných mien a ich výkon ťahá tento snímok v hodnotení o trochu vyššie. 60/100 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vždy o Vánocích a to konkrétně na Štědrý den jsem koukal na sympatickou vánoční komedii Na Vánoce budu doma. Udělal jsem si z toho takovou menší tradici, která trvala pět let. Asi dva měsíce se mi doma válela komedie Santa má brachu a tak jsem si řekl, že je na čase vyměnit jeden film za druhý. Byl Štědrý den a tak jsem si s chutí pustil tuto komedii od které jsem čekal nějakou senzační komedii. Šeredně jsem se mýlil. Sice komedie to je, ale tak příšerně nudná, že po hodině jsem téměř usínal, ale nakonec jsem se přemohl, udělal jsem si silné kafe a dokoukal jsem to. Příběh je sice dobrý a originální, ale k čemu to je, když sledujeme téměř dvě hodiny pouhých dialogů, bez nějaké větší akce? Akorát to diváka uspí. Film se může jednoznačně pochlubit skvělým hereckým obsazením, jenže herci se tvářili (asi tak jako já při sledování tohoto filmu) unavěně a do svého výkonu nedali nic. Něco tak toporného jsem už dlouho neviděl. Hlavně tedy Kevin Spacey to byl teda ale výkon. Hrůza! Paul Giamatti byl jako Santa Claus roztomilý a dokázal bych si ho jako skutečného Santu představit. Jediný, kdo do toho vnáší trochu života je Vince Vaughn, který se snaží vložit nějaký ten vtípek nebo nějakou bláznivinu. Jedno je jasné. Až budou příští rok zase Vánoce, tak se radši vrátím k filmu Na Vánoce budu doma, protože tato dvouhodinová nuda, by se možná tak hodila před spaním a na 100% bych usnul! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama