Reklama

Reklama

Dexter - Série 6

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2011, 10 h 16 min (Minutáž: 48–54 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Colin Hanks, Edward James Olmos, Geoff Pierson, Aimee Garcia (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V Miami se začínají objevovat podivně zohavené oběti. Muži, který je za ně odpovědný, se přezdívá The Doomsday Killer – Vrah Soudného dne. Je to podle toho, že místa činu jsou ve skutečnosti náboženskými výjevy, záměrně vytvořenými tak, aby údajně přinesly konec světa. (CinemaRanger)

Zajímavosti (11)

Dexter (2006) (seriál)

  • Spoiler: 1. série je natočena na motivy knihy "Drasticky děsivý Dexter" od Jeffa Lindsayho a od dalších dílů z knižní série se odklonil. V knižní předloze se Debra o Dexterovi (Michael C. Hall) dozví na konci první knihy, zatímco v seriálu Debra (Jennifer Carpenter) zjistí pravdu až na konci 6. série. V knižní předloze seržant Doakes (Erik King) nezemře, ale přijde o obě ruce, obě nohy a jazyk. Ani přesto Dextera nepřestane sledovat. V knize Laguertová (Lauren Vélez) zemře hned v prvním díle, a to rukou Dexterova bratra Briana (Christian Camargo). V knihách Dexter své oběti neznehybňuje injekcí, ale přiškrcením. Dexter v předloze nemá syna, ale dceru Lily Anne. Angel Batista (David Zayas) v knihách není detektiv, ale forenzní analytik. V seriálu i v knize se hovoří o Dexterově "Temném pasažérovi", síle, která vyvolává jeho nutkání zabíjet, jež nedokáže ignorovat. V seriálu je jasné, že Dexter trpí duševní chorobou. V knize je "Temný pasažér" popisován téměř jako mýtická nebo duchovní bytost, která se před Dexterem skutečně zjevuje. (SeanBean)

Reklama

Reklama