Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg

Recenze (948)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Volume 1 - Genesis: Na televizním nebi zazářila nová seriálová hvězda. Heroes představili obyčejné a sympatické lidi, kteří se musí vypořádat se svou nově získanou nadpřirozenou schopností. Jejich příběhy se postupně proplétají díky inteligentnímu a promyšlenému scénáři, o potřebné napětí se stará předpovězená hrozba výbuchu atomové bomby a démonický zabiják Sylar. Radost to sledovat. Jen to finále mohlo být trochu lepší. 9/10 Volume 2 - Generations: Děj je natahován různými naprosto zbytečnými odbočkami, za tím účelem jsou představeny nové, veskrze nezajímavé a nesympatické postavy, navíc i staří hrdinové se kvůli prázdnému scénáři a nesnesitelným dialogům (repetetivním patetickým kecům o osudu, vyjímečnosti, předurčenosti apod) stávají pouze zbytky těch sympaťáků z první série. Závěr série je kvůli stávce scenáristů smrsknut do několika málo dílů, které tím pádem získaly větší spád, ale kupodivu ani to nepomohlo. 6/10 Volume 3 - Villains: Zde je jasně patrná snaha o zdrsnění příběhu, jsou použity i některé hororové prvky, děj pracuje hned s několika velkými zápletkami. Ale bohužel - postavy, které ztratily veškerou svou osobnost v druhé sérii, se ukazují jako neschopné dalšího života. Scenáristům se to tu všechno ukázkově rozpadlo pod rukama. Půlka hrdinů by mohla být takřka neporazitelná, takže aby ti ostatní měli nějakou šanci, musí se ti "všemocní" chovat jako tupci. Neustálé cestování časem udělalo z Heroes takřka nepřehlednou komedii plnou logických i faktických chyb, kdy se v každém z jednotlivých dílů postavy snaží de facto o něco jiného, aniž by bylo jasné, co je k tomu vede. Kdokoli může zemřít, protože v dalším díle bude zázračně oživen, kdokoli může kohokoli zradit, protože v dalším díle mu bude odpuštěno, kdokoli bude kýmkoli zachráněn před jistou smrtí, bude na něj v další epizodě oním zachráncem spáchán atentát. A věřte, že v jsem v předchozí větě ani moc nenadsazoval... no dá se tohle ještě brát vážně? Jo a abych nezapomněl, neexistuje horší způsob jak uvést (ukončit) díl, než použít některé z Mohinderových mouder. Zoufalství to poslouchat... 4/10 Volume 4 - Fugitives: Tak už ke všem postavám pociťuji silnou nenávist a averzi. Jestli v další epizodě Bennet znovu čtyřikrát zopakuje, že se chová jako hajzl proto, aby ochránil svoji milovanou Clairinku, končím se sledováním. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle ještě nevím, ale je mi divné, že se té odbarvené regenerující se bloncce nezregenerovala barva vlasů a chlupy na nohou, to mi prostě nejde do hlavy. Krom toho mám důvod se domnívat, že vzhledem k velmi vysoké rychlosti regenerace, je její sexuální život poněkud frustrující. P.S.: Po dvanácti dílech musím uznat, že to má své kouzlo, ale trochu mi vadí ta touha občas tam motat vědu. Tyhle snahy jsou IMHO úplně směšné. Evoluci autoři zjevně vůbec nerozumí, ale zmiňuje se neustále (případně jen předpokládají, že jí nerozumí divák). Pokud jde o měření radiace, jsem bohužel z oboru, a tady jsem vážně trpěl. Přitom stačilo tak málo, jen použít jinou a vhodnější jednotku než curie. Ale co, vem to čert, je to solidní seriál. Edit (30.9.2008) - Vše výše napsané platí jen pro první řadu, řadu třetí už jsem dokoukat nezvládl). ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Herecky seriálová elita, megarozpočet a neuvěřitelně promarněný potenciál superhrdinského tématu. Heroes měli krásný rozjezd, po kterém ale následoval kvalitativní sešup tak rapidní, že jsem zkrátka někdy během třetí série musel z tohohle rozjetého vlaku vyskočit, protože bych se jinak ukousal nudou a otrávením. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. série: Sice jsem na úvod čekal větší pecku, ale i tak jsem víceméně spokojený. Tématika patří určitě k mým oblíbeným a dějově je to taky poměrně zajímavý, i když to místy působí trochu naivně a hloupě. Pravděpodobně jsem udělal chybu, že jsem se na to nepodíval v době, kdy to zrovna frčelo a byla to celkem netradiční seriálová podívaná. Přece jenom od té doby už bylo k vidění docela dost filmů i seriálů s podobným zaměřením. Ještě bych chtěl pochválit propletenost příběhů jednotlivých postav a výběr herců, kteří jsou z velké části charizmatičtí a divák si rozhodně najde svoje oblíbence. 2. série: Bohužel už mě to ani zdaleka nebavilo tak jako série první. Vím, že úroveň seriálu má klesat i nadále, takže nevím, jestli někdy budu mít sílu to dokoukat... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až čas mal ukázať, či Tim Kring vytvoril skutočnú seriálovú hviezdu alebo nie. Potenciál na to Heroes mali, už prvé a slabo vygradované finále, ktoré malo byť vrcholom snaženia však naznačilo niečo iné. A v tom istom duchu seriál pokračova aj naďalej, každým rokom nastoľoval nové pravidlá až inšpirácia X-menmi, či 4400 už prestávala byť inšpirácou ale skôr pozvoľným vykrádaním. Do istej miery škoda ale ak sa tvorcovia boja experimentovať, zákonite sa začnú točiť v kruhu a odtiaľ už niet východiska. Predčasné zrušenie bolo viacmenej ranou z milosti. Aj napriek tomu má seriál divákovi v globále čo ponúknuť ale od skutočnej legendy má veľmi ďaleko. ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Podle webu TorrentFreak si v roce 2009 jednu z epizod seriálu stáhlo nelegálně z internetu 6 580 000 lidí. To bylo v tomto roce nejvíce ze všech seriálů natočených v USA. Toto číslo asi o půl milionu převyšuje průměrnou sledovanost seriálu na tamějších televizních stanicích. Na dalších příčkách v ilegálním stahování tehdy figurovaly epizody seriálů Ztraceni (od r. 2004) s 6 310 000 staženími, Útěk z vězení (od r. 2005) s 3 450 000 staženími, Dexter (od r. 2006) se 2 780 000 staženími a Dr. House (od r. 2004) se 2 590 000 staženími. (virus10)
  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama