Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál asi nejlépe vystihuje výraz pohodová scifi s detektivní zápletkou, pohodová ve smyslu klidná, příjemná, nejsou tu žádné vypjaté situace a krvavé konflikty, řeší se tu případy se scifi pozadím a celé je to hodně odlehčené, herci sympatičtí, zatím jsem hodně spokojen. Začínám druhou řadu a zvedám na hodnocení. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

před treti serií hodně na rozhraní, ale zatim si 3* zaslouží..a kde to vázne?..-v dějový linii, v hereckým obsazení, na který si ale začínám zvykat a v jednotlivých příbězích, který jsou někdy vážně absurdní..btw kdyby se tam děly věci, co se tam dějí, tak myslim, že by to město vypadalo úplně jinak..dost nereálný na tak reálný město..jinak by mi ta absurdita vůbec nevadila, ale pořád se na to velice rád dívám :) EDIT/: v půlce třetí série nakonec dávám 4*..tohle už se průměrů moc nedotýká.. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Heuréka je fajn seriál. Tohle o něm asi řekne každý, kdo se na něj (i na jediný díl) podíval. Jsou tu sympatičtí herci, prostředí, jednoduché zápletky propojené s hlavní linií každé sezony, je tu také humor a vše se nese v atmosféře pohody. Koncept seriálu je postaven pro pravidelného i svátečního diváka (skoro až ve smyslu různých variací na nemocnice:)), ale trocha ohledů na sci-fi zápletky se samozřejmě vzít musí. Je však škoda, že autoři více neriskovali a volili často spíše klasickou cestu jistoty a tradičních scénáristických kliček (viz. konec druhé série). Pochvalu si zaslouží i slušný dabing, který nevadí a k postavám sedí. Škoda toho až příliš pevného schématu jednodílných problémů, při kterých bude zničena heuréka/svět/vesmír a v poslední chvíli to někomu docvakne a je vyhráno. Při pravidelném sledování je to totiž docela ubíjející:) ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čerstvě po shlédnutí první série slovem: pohoda. Seriál nikam nespěchá, je milý a nevtíravý, což z něho, společně s hlavním hrdinou, dělá jasný nadprůměr. Po druhé sérii: Kvalita trochu klesla, obzvláště v druhé polovině, přesto je stále na 4 hvězdičkách. Po třetí sérii: Výborně! Nečekal bych až takhle markantní posun vzhůru. Třetí sérii jsem takřka "zhltl" a už se nomůžu dočkat čtvrté. Tenhle seriál teď hraje přesně tak, jak rád poslouchám a postava Jacka Cartera se v oblíbenosti jednoznačně řadí do TOP společnosti.. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)

Reklama

Reklama