Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

chessbeer 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem každý den, kdy to vysílali (už nevim kdy), slintal u televize už hodinu předtím. Výborná soutěž se zajímavými disciplínami, kde se navíc účastnili i čeští borci a tak bylo komu fandit. Spoustu disciplín jsem poté zkoušel ve svém malém pokojíčku a ne vždy to dopadlo dobře. Několik dílů jsem viděl asi dva roky zpátky a občas mě to dost nudilo. Ale ne, nenechám si zkazit dětský ideál a sen! Takže 4* (přeci jen bych to dokázal udělat lépe). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Povedená soutěž. V 90. letech jsem ji celkem pravidelně sledoval. Jednotliví pořadatelé se snažili o nápadité disciplíny. Osobně jsem se zúčastnil natáčení s družstvem Jihlavy v červenci 1994 a přímo na stadionu v Lublani to nebyla až taková legrace jako v televizi. Soutěžící si nejdřív zkoušeli kostýmy, pak nanečisto soutěžili v generálce, ale při vlastní soutěži je čekaly záludnosti v podobě kluzké podlahy natřené mýdlem... Skvělé zážitky. Výborná moderátorka Marcela Augustová. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Nemá to sice tady co dělat-je to jen hra (to by sem mohla patřit i olympiada), přesto poruším pravidla a ohodnotím to. Ve své době to byla bomba. Nepamatuji si nikoho, kdo by nefandil nám Čechům v této zábavné mutaci olympiady. Časem to sice ztrácelo grády (možná tím, že jsem přestával být dítětem), ale i tak do dnes na to vzpomínám s láskou, ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to miloval a fandil naší zemi, ať to bylo Československo, Československá federativní republika, nebo už Česká republika. Dneska, když už mi dětství odešlo kamsi do dávných vzpomínek, jsou pro mě hry bez hranic často monotématickým pořadem s nevyváženými epizodami. Některé soutěže byly skvělé, jiné státy to s organizací měly velmi pofiderní. Přesto si ty tři slunce zaslouží. Alespoň z nostalgie. 65% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skvělý počin francouzů, škoda, že u toho nezůstali. Vždycky se mi líbil ten nápad udělat soutěž v duchu nějaké historie, odvětví, řemesel atp. Geniálně vymyšleno. K dokonalosti přispěla i účast čechů. Koukal jsem na to jako dítě a pokud běží repríza nenechám si ji ujít, protože tato soutěž je i nadčasová. 100% = 5/5 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)
  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama