Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (415)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Několik ryze sentimentálních vzpomínek na dobu porevoluční: Ty úplně první díly s českou účastí si moc nepamatuju (jsou teď reprízovány na ČT), ale hlas Martiny Adamcové ano ("jsme čtvrtí v Evropě, no to je skvělé"). Později české moderátorství převzala Marcela Augustová, a někdy v té době nastoupila také disciplína s moderátory (tehdy jsme Marcele nemohli přijít na jméno, protože většinu soutěží nám spíše pokazila), o něco později "žolíkové" disciplíny. Pak u toho byl i Petr Vichnar, pamatuju si i Čmaňu Zedníčka. Po dnešním zhlédnutí prvního reprízovaného dílu ze Santa Caterina Valfurva lze konstatovat ještě hodně slabou choreografii a výpravu disciplín, limitovanou televizní techniku, slabší zázemí, českou televizní účast omezenou na pouhý zpětný dabing převzatých záběrů, a hlavně vyjukané Čecháčky, kteří v životě neviděli skůtr, lyžovat umí jedině na dlouhých dřevěných ski z dob Krakonoše, s účesem a la vrať se do hrobu. Ale vydržte, ono se to zlepší. ()

werus 

všechny recenze uživatele

Existovala kdy lepší soutež než Hry bez hranic?? Troufám si říct, že kdo nesledoval, o hodně přišel. Dost dobře si to pamatuju, hodně si pamatuju díl, kdy se pořádaly u nás, pamatuju si, že to dávali o víkendu po obědě a dala bych dohromady i barvy týmů a státy. Na tuhle věc se prostě nedá zapomenout. A přesně jak tady už někdo psal - dnešní soutěžní pořady se můžou jít klouzat! Hry bez hranic jsou zkrátka pětihvězdičková zábava. Kdyby se to ČT rozhodla opakovat, nenechám si to ujít.. ()

Reklama

Krabak 

všechny recenze uživatele

Po Pevnosti Boyard moje druhá nejoblíbenější televizní soutěž. Jak já tam vždy fandil oranžovým Čechoslovákům a vždy jsem si přál, abych tam mohl stát po jejich boku. Jsem moc vděčný České Televizi za to, že je nedávno opakovaly. Kam se na Hry bez hranic a Fort Boyrd hrabou dnešní stupidní hry typu Wipeou --->100% ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle kultovní soutěž, na kterou jsem se díval už jako malý. Kam se hrabou dnešní přiblblé soutěže, které člověka jen nudí.... A navíc u téhle geniální soutěže jsem zapustil své televizní kořeny, přes které jsem se dostal od soutěží k filmům. Hry bez hranic byl největší soutěžní mezinárodní projekt, jehož slávu nikdy nic nepřekoná a já budu navždy na ně vzpomínat se slzičkou u oka (nebo v oku?) ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Program som ako decko miloval. Pravidelne som s rodičmi usedal pred bedňu a fandil tým "našim" ;) Myšlienka hier je ale platná aj dnes, aj keď, žiaľ, neviem o tom, že by nejaká krajina pokračovala v tejto tradícií. Výborný nápad, skvelá zábava. Zbožňoval som "šľahnuté" témy, podľa ktorých krajiny pripravovali hry aj jednotlivé disciplíny. Bola to taká malá, pravidelná "kinderolympiáda" :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama