Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

Laerry 

všechny recenze uživatele

TAR je jednoduše úžasný závod, který bych si přála zažít. Komu se kdy naskytne příležitost létat po celém světě, aniž by vás to stálo jediný cent? TAR je tak zábavná verze cestopisných dokumentů, kde se dozvíte i něco málo z kultury rozdílných zemí. Menším mínusem soutěže jsou samotní soutěžící, kteří se věčně hádají se svými partnery, až je to někdy úmorné (hádky v dabingu jsou pak čiré zlo). Ale pak tu jsou originální neokoukané soutěže, které diváka seznámí i s místní tradicí (aneb díl odehrávající se v ČR měl dva či tři úkoly týkající se alkoholu, ehm...), takže američani mají příležitost rozšiřovat své omezené představy o světě. A moderátor Phil se stal zaběhlým "trade markem" (stejně jako Jeff Probst v Survivoru) bez kterého by TAZ byl již poloviční. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem australskou verzy pořadu, ale nemyslím, že se výrazně neliší od US. Jak už je zde napsáno, můžeme jen litovat, že pořad těchto rozměrů si české televize nemohou dovolit, neb sledovanost by jim náklady nevrátila. V podstatě jde o to, že týmy dvou lidí cestují z místa na místo, v rámci jednoho státu nebo i napříč kontinenty, kde plní snadné i velmi těžké úkoly. Zásadním úkolem je však orientace v cizí zemi a štěstí. V australské verzy bylo úkolů na štěstí několik, hlavně v závěru pořadu to považuji za vyloženě nefér část, která kazí jinak úžasnou soutěž. Soutěž mají šanci vyhrát fyzicky a psychicky odolní jedinci, kteří ideálně trochu sportují a nechovají se k soupeřům jako svině, neb ti jim to velmi snadno vrátí prodloužením trasy. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Po Survivoru jsem se pustil i do téhle show o milion dolarů, která právem pravidelně získává ocenění za nejlepší reality-show. Příprava a realizace musí být pro celý realizační tým dost náročná. Zachytit spoustu momentů v neustále vypjatých situacích, rychlém tempu a navíc v různých státech v jeden okamžik. Survivor je sociální hra, kde je potřeba hlídat si konkurenty a přizpůsobovat své chování. Amazing Race není tolik o taktice a vše závisí na vlastních schopnostech. Mám již zhlédnuto dost sérií na to, abych mohl oprávněně udělit plný počet. V kvalitách jednotlivých řad nejsou moc velké výkyvy, jen 6. řada mi přišla poměrně slabá. Hodnocení jednotlivých sérií a oblíbené týmy mám na profilu. Největší lákadlo samozřejmě PRAHA v 15. sérii. Celkově nemůžu jinak než 100% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Súťažiaci cestujú po celom svete, spoznávajú špecifiká krajín a snažia sa vystačiť s obmedzeným rozpočtom na letenky, taxi a spol. Nápad dobrý. Finančne určite dosť náročný projekt. Ale čo sa týka samotného diváckeho zážitku, tak až taká bomba to nie je. Skôr niečo veľmi jednoduché s veľmi pestrými kulisami. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Jedna z NEJ realityshow ve všech směrech. Výborný nápad, režie, střih, hudba, výprava a divák u obrazovky s napětím hltá každý nadcházející okamžik. /// 1. série - 85%, 4. série - 85%, 5. série - 95%, 6. série - 95%, 7. série - 95%, 9. série - 100%, 10. série - 90%, 11. série - 95%, 12. série - 90%, 13. série - 90%, 14. série - 95% ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Třetí sezóna byla první, která se celá odehrála na severní polokouli. (KucC)
  • Eika z páté sezony se později stala producentkou show. (KucC)

Reklama

Reklama