Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (684)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler to má dnes ťažké. Teda, nie žeby sa mohol sťažovať - návštevnosť kín a príjmy sú stále veľmi slušné, a má aj početnú fanúšikovskú základňu. Podľa všeobecného názoru však kvalita jeho filmov upadá takmer exponenciálnou radou, a ani jeho komediálny talent už nie je, čo býval. Volání o pomoc je však niečo úplne iné. Tak za prvé - je to vážny film, v ktorom hrá Sandler vyštudovaného zubára, ktorý prišiel pri havárii lietadla o rodinu, uzavrel sa do seba, jeho mozog začal úplne potláčať nektoré spomienky a on začal žiť vo svojom vlastnom svete. Občas tu zužitkuje svoj (tu výborne pasujúci) humor, ale väčšina filmu je silne emocionálna a pomerne depresívna. Je vidieť, že aj on dokáže s pomocou skvelého štábu spraviť vynikajúci film, ktorý stojí za to. A nielen to - je zručne natočený a zrežírovaný, má výborné dialógy, silné emócie a skvelých hercov, ktorí sa perfektne dopĺňajú. Nebyť toho, že (i keď zriedkavo) miestami scenár zbytočne naťahuje , išiel by som do plného počtu. Takto len veľmi silné 4*, no filmu už tak nemám prakticky čo vytknúť. Pravdepodobne najlepší Sandlerov film vôbec. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike Binder .. Nerad vzpomínám. Na snímek Reign Over Me však budu, i proti této citaci, rád vzpomínat. Přinesl mi po čase opět skvěle vyváženou porci chytrého, lehkého humoru ve smutném, emocionálním dramatu. Alan Johnson je rodinným životem znuděný zubař. Jednoho dne potká starého přítele z dob studií, Charlie "ten jehož rodina byla v tom letadle" Finemana, který si od lidí a civilizace drží patřičný odstup. Při jeho prožitku se není moc co divit. Tihle dva, každý z jiných pohnutek, však obnoví své zaprášené přátelství… Zvláštní pojetí příběhu vycházející velice volně z amerického traumatu 9/11/01, který je tak důmyslně v pozadí, že Binder toho v žádném případě nezneužívá k prvoplánovému dojímaní. V popředí stojí především příběh dvou mužů, opírající se o to podstatné - herce. Vynikající Don Cheadle a „pitomec s grácii“ Adam Sandler jasně vévodí, i ve vedlejších rolích výbornému obsazení, přesto je Cheadle pořád o kus výše. K tomu Mike Binder vypráví skvěle. Pozvolně s lehkostí a realistickým přístupem což bývá v jistých případech výtka jménem „nuda,“ ale zde je maximálně progresivní směrem k emocemi nabitému finále, kdy jsem s úsměvem setřel slzu, a měl příjemně omamný pocit, což se mi už dlouhou dobu nestalo. Možná bych našel nějaké chyby (převážně v úvodu), ale všechny si stojí tak nepatrně v rohu, že na konečné vysoké hodnocení nemohou mít vliv. 95%. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh je obdařen vzácnou kombinací vlastností pocitů a vztahu založených na přátelství, kde faktický dobrý přítel pochopí, že nesmí opustit trpícího přítele, který byl, poznamenám ztrátou rodiny zákeřným teroristickým útokem z 11. září 2001. Děj příběhu je příjemným obrazem dobrého kamarádství, který mě fakticky oslovil. Vše je zahráno velice realisticky a vsazené do reálné doby s její aktuální atmosférou. Použiji citát, nevím od koho je, ale je dokonale vystižný. Chovejme se ke svým přátelům tak, jak si přejeme, aby se oni chovali k nám. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Z rozporuplných reakcí amerických kritiků lze poznat, jak moc jsou v USA na téma 11. září ve filmu citliví. Tady je ale útok použitý jen jako tragédie, kde jednomu z hrdinů zahynou žena s dětmi - mohla by tam být klidně autonehoda nebo "obyčejný" pád letadla a na děj by to nemělo vliv. Rozhodně si nemyslím, že by docházelo k exploataci bolestivého tématu, naopak Binder vypráví velice citlivě a vyhýbá se přílišnému tlačení na pilu. Herecké výkony jsou znamenité do jednoho - Sandlerem počínaje a Sutherlandem konče. Snad jen dějová linie s psychicky narušenou pacientkou (byť sama o sobě půvabná) trošku přebývá. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu! Nejlepší a emocionálně bezesporu nejsilnější ( pro mě ) reflexe 11. září, kterou jsem měl doposud možnost shlédnout! Ikdyž samotné téma 11. září není nijak upřednostněno ( ba právě naopak ) jedná se o hodně sugestivní výpověď ( a té je dosaženo i bez nárazů letadel, výbuchů a hledání obětí v troskách.....) Jedná se spíše o komorní příběh o navázaní kdysi ztraceného přátelství mezi dvěma muži na pozadí osobní tragédie jednoho z nich. To, že Don Cheadle umí hrát ( a to více než dobře) už vím od snímku hotel Rwanda, ale to co zde předvedl " věčný komik " Adam Sandler mně upřímně vyrazilo dech! Bezesporu zde předvádí doposud jeho životní výkon. Vůbec nechápu, kde se to v tom chlapíkovi vzalo! Jeho monolog v čekárně mě naprosto přikoval do křesla. Tuto ústřední dvojici skvěle doplňuje Liv Tyler ( v roli psycholožky ), která i přes malý prostor , který tu dostala, zazářila naprosto dokonalým tlumeným a citlivým projevem. Propracovaný scénář, brilantní kamera, citlivá režie Mikea Bindera, to jsou ( vyjma vzpomínaných hereckých výkonů) hlavní klady tohoto snímku . Zcela pozvolně plynoucí děj bez zbytečného útočení na city diváka až do emocemi nabitého finále. DLOUHO ve mně film nevyvolal film tolik emocí jako tento snímek! To vše spolu s nádhernou ( a přesně zvolenou ) hudbou dělá z tohoto snímku ( i přes drobné nedostatky ) pro mě jasnou záležitost k plnému ohodnocení! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Adam Sandler nejprve nechtěl hrát Charlieho, protože si myslel, že jeho postava je nevěrohodná. Roli přijal až po měsíci, když si scénář přečetl znovu. (Kulmon)

Reklama

Reklama