Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Že Don Cheadle umí hrát, to nikoho nepřekvapí. To, co ale předvádí Adam Sandler, to jsem nevycházel z údivu. Ten jeho „v(d)ěčný idiot“ (jehož problesky byly i ve výborném Opilí láskou) je naprosto pryč a Sandler by si za tohle zasloužil nominaci na Oscara (monolog v čekárně mi doslova vyrazil dech). Nejen však Sandler se dokopal k životnímu výkonu, i Liv Tyler na malé ploše naprosto ohromila tlumeným a citlivým výkonem, v kterém dokonale rozebrala samotnou větu hlavního hrdiny „není na doktorku moc mladá?“. Mike Binder to nemá dějově úplně vyvážené, mírné zkrácení stopáže by neškodilo, ale ti herci jsou natolik výteční, že je radost je pozorovat i ve scénách, které pro celek zas tak podstatné nejsou. Milé překvapení. 4 a 1/2* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky drama. I kdyz se tu nedeje nic kdovijak originalniho, tak film dokaze zaujmout, je misty hodne dojemnej az smutnej, misty naopak vtipnej, celkove skvele napsanej. Navic se tvurci mohli oprit o dva paradni herce, Don Cheadle odvadi svuj nadprumer a hraje paradne a Sandler, ackoliv ze zacatku tam obcas byly videt jeho klasicky grimasy, tak se za chvily rozehral a zahral taky fantasticky, hlavne v zaveru. Naopak mi nesedla Smith, respektive jeji postava, ta mi prisla docela protivna. Binder proste pohodovym zpusobem natocil drama o vaznejch vecech a ty dve hodiny me stoprocentne zaujal. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem se upřímně dojal, jindy jsem se od srdce zasmál a sem tam jsem zůstal naprosto chladný ve vrcholných scénách. Nesmírně pochmurná atmosféra prolíná celý film a i když se hrdinové řehtají na maratonu filmů Mela Brookse a vy se smějete s nima, ta pachuť tragédie, která potkala jednoho z nich na jazyku zůstává. Adam Sandler se své role zhostil dle očekávání (vím že je dobrý herec), jako člověk vyrovnávající se s otřesnou osobní tragédií uzavřením se do sebe a vytěsněním nepříjemných myšlenek z paměti, je zcela uvěřitelný a celý film vás pohled na něj (s vědomím jeho osudu) bude rozesmutňovat. Škoda jen, že v nejsilnější scéně, když se vyzpovídá doktorovi, jsem mu to zrovna moc nevěřil, ale předpokládám, že za to může dabing, kdy dabér pološíleného člověka vylévající si s brekem své srdce kuňkal, jako kdyby zrovna žvejkal rohlík a sledoval grotesku. Naopak scéna, kdy Sandler vylíčí rodičům své ženy pocity jež zažívá každý den, je bravurní se vším všudy a považuji ji za vrchol filmu, kdy se společně s hlavní postavou dostanete na úplné dno, kde se zmítá člověk, který o všechno přišel. Sendlerovi po celý čas maximálně sekunduje Don Cheadle v roli bývalého spolužáka a přítele, kterému je Sandlera líto a chce mu pomoct. Ono je vlastně všem Sandlera líto a chtějí mu pomáhat, aniž by o pomoc volal! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $19,661,987Tržby Celosvetovo $22,222,308Tržby za predaj DVD v USA $16,327,952 //počet predaných kusov 915,176║ Sandler v danej úlohe vôbec nesedel(pozor nehrá zle ale táto úloha by si zaslúžila niekoho z menej známou tvárou), príbeh ani nie je zlý ale jeho podanie nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jestli Let č. 93 využil tragické události k přímé konfrontaci, u Reign Over Me stojí neštěstí v pozadí minulosti a rezonuje v jednotlivých postavách, zvláště pak v Charliem Finemanovi, který 9/11/01 ztratil celou rodinu a snaží se na vše zapomenout a ovlivněn posttraumatickým stresem nechce o nikom a ničem slyšet. Stále s klapkami na uších, jezdící na koloběžce. Už v Opilí láskou Sandler ukázal, že umí zahrát i dramatičtější polohu a zde své kvality potvrdil. Mike Bender vypráví s citem, ale hlavně v první polovině jakoby se stále honil za vlastním ocasem a až se setkáním s terapeutkou se odhodlal jít o něco dál a hlouběji. Nebýt Dona Cheadlea, asi by Reign Over Me nebyl tak citlivým a komorním dramatem, přestože některé scény jsou emočně silné i bez jeho chápajícího výrazu a gesta přátelství. [Přesná stopáž: 116 min] ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)
  • V soudní síni hraje Charliemu (Adam Sandler) do uší píseň „Love Reign Over Me“ z alba "Quadrophenia" britské skupiny The Who, které je ve filmu také zmíněno. Píseň byla i inspirací pro název filmu. Adam Sandler je sám velkým fanouškem kapely The Who. (oje)

Reklama

Reklama