Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Satan 

všechny recenze uživatele

Jestli Let č. 93 využil tragické události k přímé konfrontaci, u Reign Over Me stojí neštěstí v pozadí minulosti a rezonuje v jednotlivých postavách, zvláště pak v Charliem Finemanovi, který 9/11/01 ztratil celou rodinu a snaží se na vše zapomenout a ovlivněn posttraumatickým stresem nechce o nikom a ničem slyšet. Stále s klapkami na uších, jezdící na koloběžce. Už v Opilí láskou Sandler ukázal, že umí zahrát i dramatičtější polohu a zde své kvality potvrdil. Mike Bender vypráví s citem, ale hlavně v první polovině jakoby se stále honil za vlastním ocasem a až se setkáním s terapeutkou se odhodlal jít o něco dál a hlouběji. Nebýt Dona Cheadlea, asi by Reign Over Me nebyl tak citlivým a komorním dramatem, přestože některé scény jsou emočně silné i bez jeho chápajícího výrazu a gesta přátelství. [Přesná stopáž: 116 min] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sandler v seriózní roli, ale stejně hraje takovýho debílka sympaťáka. Když se ovšem rozbrečel, tak jsem mu to věřil. Don Cheadle je hrozně přirozenej a je fakt oporou filmu. Celé to je vesele smutné a rozhodně to je nejlepší film ohledně 11.9. 2001 protože je tam ta tragédie popsána velice nenásilně. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler tady zřejmě ve svý nejlepší nekomediální roli a musim uznat, že to rozhodně nezahrál špatně, dokonce si myslim, že to zahrál výborně a dobře mu sekubdovali Don Cheadle a Liv Tayler, ale bohužel mě nějak moc nechyt příběh, kterej mi přišel jako takovej ten skouknu, zhodnotim a zapomenu, ale zase jako ono to neni šaptný, jen je to takový nevýrazný a neni se moc čeho chytit, ale i tak sem si film docela užil ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nelze filmu upřít citlivě natočená postava Adama Sandlera a hluboké vazby mezi jednotlivými charaktery. Zbytek ovšem nemá takový tah na branku. Dějově pomalý a nevýrazný snímek, který stojí a padá především právě na hercích a kvalitně navozené atmosféře (hudba). Spousta postav je tam zbytečná a některé scény mi tak úplně nepřirostly k srdci. Jistotou zůstává fakt, že Sandler předvádí nejlepší herecký výkon kariéry. Už proto stojí za to se na film podívat. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh je obdařen vzácnou kombinací vlastností pocitů a vztahu založených na přátelství, kde faktický dobrý přítel pochopí, že nesmí opustit trpícího přítele, který byl, poznamenám ztrátou rodiny zákeřným teroristickým útokem z 11. září 2001. Děj příběhu je příjemným obrazem dobrého kamarádství, který mě fakticky oslovil. Vše je zahráno velice realisticky a vsazené do reálné doby s její aktuální atmosférou. Použiji citát, nevím od koho je, ale je dokonale vystižný. Chovejme se ke svým přátelům tak, jak si přejeme, aby se oni chovali k nám. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)

Reklama

Reklama