Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,740,721Tržby Celosvetovo $43,440,721Tržby za predaj DVD v USA $12,139,651 //počet predaných kusov 631,803║ Strhujúci dej, výborné obsadenie a napätie až do poslednej chvíľky. /80%/ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné policejni drama, které si nebere servítek, takových už je v poslední době jako šafránu. Na staré dobré téma - zlí versus dobří policisti, čest nebo rodina. I přesto jsem ani na nejmenší chvíli neměla pocit, že už bych to někde viděla. Výborná hudba, scénář i obsazení. Hlavně Norton mě opět dostal, od Farrela člověk "nezbedného" Ira tak už nějak čeká. Dostala jsem přesně to, co jsem od toho čekala. 5* si to zaslouží. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám pocit, že som videl asi iný film, ako väčšina divákov a predovšetkým kritikov, ktorí zhodne film odstrelili. Čo je na ňom nezáživné? Videl som ho pre istotu dvakrát a vždy som sa dobre bavil. Máme tu luxusné obsadenie, niekoľko silných scén a máme sa aj s kým ztotožniť. Ak by to presne takto natočil Scorsese so svojimi obľúbenými hercami v 70tych rokoch, stala by sa z toho klasika. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hrdost a sláva je značně drsnou a realistickou výpravou mezi americký (nejen) prohnilý a korupcí prolezlý kriminální systém. Ač jsem se zpracováním námětu, scénářem i dialogy spokojena, něco mě po celou dobu sledování jakoby rušilo a vadilo. Nějaká drobnost, maličkost. A já nemohu přijít na to, co. Možná můj dojem zapříčinilo dabingové obsazení, konkrétně mého oblíbeného Colina Farrella. Tomu "propůjčil" hlas Filip Švarc, k němuž již začínám pociťovat lehkou averzi. A zvláště, když ještě nahradil Colinův jemně drsný Irský hlas. Občas jsem měla pocit, že Ed Norton tady vyzníval spíše jako vedlejší postava a nějak mi v jeho projevu chyběla ta energie, kterou dříve míval. Jistě, nejspíš to bylo jeho kladnou postavou, kterou scénáristi nějak (ne) napsali, ale i tak tento můj pocit nehodlal ustoupit. Chvílemi jsem si říkala: "kam se poděl Derek?":) Už mě opravdu začínají rozčilovat ty filmy, u nichž řeknu, byl dobrý, skvěle natočený, zahraný, silný příběh, ... ALE. To "ale" už mě pěkně štve:) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený a drsný krimi snímek plný skvělých hereckých výkonů, dusné atmosféry a patetických dialogů. Jedná se o nenápadný ale krásně oldschoolový film, který se nebojí přitvrdit. Jedná se sice o klišoidní příběh o dobrém poldovi vs. zkorumpovaní kolegové, který se snaží bránit rodinou čest, avšak v podání takto brilantní režie a výborných herců (z nichž se někteří objevili v poměrně netypických rolích) to vůbec nevadí a já byl velice potěšen. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Bratři O'Connorové začali psát scénář již v roce 1999 také díky jejich otci, který sloužil u NYPD a díky němuž se dostali k jinak zapovězeným zdrojům. (Olík)
  • Snímek vypadá jakoby byl celý natočen ruční 16 mm kamerou. Kameraman Declan Quinn ale natáčel na 35 mm formát. Roztřeseného efektu ruční kamery dosáhl zavěšením přístroje na gumové šňůry, které dodaly "houpavý" efekt. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama