Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Aby film fungoval, je nutné věřit všemu,co nám předkládá a vzhledem k tomu, že je skvěle zpracován i odehrán, není vážně těžké přijmout fakt, že ve vyšších sférách policie ještě mohou existovat lidé, pro které vlastní svědomí, nebo chcete-li, hrdost a sláva, převyšuje pojmy jako rodina a loajalita. Drsná krimi s morálním přesahem zároveň předvádí všechnu špínu velkoměst, která u strážců zákona může po delším styku způsobit necitlivost, cynismus i falešný pocit neomezené moci nad životy těch, o kterých se domnívají, že morálně stojí o několik tříd níž a možná si nikdy neuvědomí, že nastoupili vlastní zločineckou cestu, která není patrná na pohled, neboť jí kryje odznak a uniforma. Skvělý Edward Norton, který bývá tak úsporně obsazován, že jsem málem zapomněla :-(. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná krimi, které ke špičce žánru přeci jenom ještě něco chybí. Nejlepší na filmu jsou herecké výkony, i když příběh samotný také špatný není, je však značně předvídatelný. Zajímavé jsou brutální zákroky zkorumpovaných policistů, kterých je filmu několik. Celkově se jedná o film, který stojí za to vidět. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka. Skvělá režie, kamera a excelentní Norton a Farrell. V průběhu sem několikrát přemejšlel nad názvem tohodle filmu a furt sem nechápal, proč se tak jmenuje. Teď na konci vidim, že název je přesnej. Bylo to o hrdosti, o slávě, o tom, čemu dáme přednost, jestli přijmeme zodpovědnost. Ten konec byl vážně trochu divnej. Ale ani náhodou špatnej. Spíš naopak. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Detektivní tuctovka, která postrádá atmosféru Drsných časů a akční drajv Street Kings. Nikoli průšvih (už kvůli hercům), avšak jestli mě nějaký ambiciózní výplod s áčkovým podpisem nechal v daném žánru úplně, ale úplně chladným, tak vedle Mannova Miami Vice je to právě klišovitá Hrdost a sláva.. 60% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jedna slavná zářivá za hrdého bad boye Colina Farrella. Zbytek mi nestojí za to, abych tomu věnoval byť jen pár slov, dvě a čtvrt protrpěné hodiny u patos - nuda - rozmazaná kamera a tak pořád dokola mi stačilo, takže to celé můžu s klidem v duši poslat směrem filmové smetiště v čele s Jonem Voigtem, jehož "herecké vystoupení" mě několikrát během projekce zvedlo ze sedačky a byl jsem nucem si jít do koupelny schladit obličej. Ano, až tak mě jeho "výkon" rozpálil. 20% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Bratři O'Connorové začali psát scénář již v roce 1999 také díky jejich otci, který sloužil u NYPD a díky němuž se dostali k jinak zapovězeným zdrojům. (Olík)
  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)
  • Příběh se zakládá na pravdě. Bratrům O'Connorům ho odvyprávěl bývalý policista Robert Hopes. (Olík)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama