Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri filmoch z tejto francúzskej série si vždy spomeniem na svoju malú, červenú 206, na ktorej som pred pár rokmi brázdil cesty. "Taxi" bolo vždy plné Peugeotov. Prvá časť bola sviežim, svižným počiatkom. Druhú považujem za vrchol. Tretie pokračovanie sa mi už moc nepozdávalo, ale aspoň si tam dal jazdu s taxikárom Danielom sám Sylvester Stallone. No a tento posledný diel je úplne zbytočný. Ubudlo akcie a o veškerú zábavu sa stará jedine komisár Gibert. Proste to prestalo fungovať. Motor sa síce ešte úplne nezadrel, ale pod kapotou Bessonovho "Taxi" to už poriadne škrýpe. ** ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl už o poznání horší, než předchozí 3 díly, je se pořád na co dívat. Film má slabší úseky a stejně tak zábavné pasáže, takže průměr si to zaslouží. Chybí Lilly, generál zestárnul a taky už to není co bývalo, naopak nové postavy dětí, hulícího policajta jsou o poznání slabší. Serii zachraňuje Gilbert, který má vlohy, talent a zkušenosti snad se vším a některé jeho frky stále fungují. Stejně tak Emilova hláška na Petru s černými vlasy "tu jsem nikdy neviděl" nebyla špatná :)) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Francúzi ma veľmi potešili štyrmi skvelými dielmi o športovom taxíku. Tieto filmy majú grády, majú mnoho udalostí, vynálezov, zaujímavých postáv, dynamický dej, prekvapenia, hefty, zábava je vygradovaná, proste nenudím sa skoro vôbec pri nich. Sem tam je to prehnané, ale mne sa to aj také páčilo. Týmto dielom s Djibrilom Cissém a Olympiquom Marseille ma veľmi potešili, chýbala mi však len Marion Cotillard, ale aj tak som si to užil. Naozaj neviem, ktorý diel sa mi páčil viac, či tretí alebo tento štvrtý, možno ten tretí lebo mám naň naviazané aj určité konkrétne spomienky, ale tento bol určite honosnejší. Samy Naceri s jeho bielym taxíkom opäť nesklamal a je to práve on, kto drží tento film vo výšinách. Trampolíny, špionáž, vily, proste scenár na výbornú, dej na 1-, postavy za 2, hudba za 1-, réžia 1-, kostýmy 1- a celkový dojem s ostatnými vedľajšími efektmi ma presvedčil dať tomu 4 hviezdy. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak tady se mi vůbec nepotvrzuje, že Francouzi umí udělat dobré komedie. Viděla jsem jedničku a trojku. Bůhvíjaký dojem na mě ty filmy neudělaly, ale dalo se to přežít. Čtyřka je celkem děs. Zkrátka a dobře - co dělat, když vás film neúměrně nudí, vtipy vám nepřipadají vtipné a scény s honičkami jsou pořád na jedno brdo? A navíc některé postavy mi byly neskutečně protivné... Přežila jsem to, ale doprovolně si tento film rozhodně znovu nepustím. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Televízny hlásateľ, ktorý informuje na začiatku filmu o futbalovom transfere, je legendárny francúzsky hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor, považovaný za najznámejšieho fr. hlásateľa. V záverečných titulkoch má aj špeciálne poďakovanie, spolu s Djibrilom Cissém. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)

Reklama

Reklama