Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár stavia čisto na psychologickom základe, pričom tá výstavba nie je bohvieako pevne postavená. Na krimi strunu sa tu príliš nehrá, ako sa veci majú vieme hneď od začiatku a pátranie Ethana nie je pre diváka nijako napínavé, čo by samozrejme nevadilo, ak by film fungoval na všetkých ostatných úrovniach uspokojivejšie. Veľa zachraňujú samozrejme herci, bez Ruffala a Phoenixa by išlo o vec, po ktorej by nikto nesiahol. Je to škoda, cítime, aký potenciál sa v príbehu skrýval a ostal nevyužitý a predpokladám, že kniha poskytuje zrejme intenzívnejší a uveriteľnejší zážitok. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si tenhle film pustil, nevěděl jsem o něm (vyjma obsazení a režiséra) prakticky nic. A to je jenom dobře. Takže pokud jste jej neviděli, dál nedoporučuji číst!! Jeho největší slabinou je to, že jeho vrchol přijde hned na začátku. Úvodní minuty jsou doslova strhující, ale po první třetině filmu si uznávaný talent Terry George vyplýtvá všechny náboje (právníkem případu je samotný pachatel) a drama o bolestivé ztrátě syna průměrné středostavovské rodiny a o okamžiku drobné nepozornosti za volantem má tak sestupnou tendenci. Což se dá očekávat. Příliš tomu pak ani nepomáhá fakt, když skleslý otec čirou náhodou rozpozná viníka nehody, nezajde za příslušnými orgány, ale věc bere do svých rukou (údajně proto, že pachatel je právník a v téhle společnosti leccos spravedlivého nefunguje). Karty jsou v tomhle jednoduchém příběhu rozdány až překvapivě nekomplikovaně a do popředí se tlačí tíživé výčitky svědomí, vlezlá touha k odplatě nebo snaha udržet rodinu pohromadě. Nečekejte příliš nečekaných zvratů, hlavní devízou jsou herecké výkony a autentičnost. Naštěstí to celé skončí mnohem lépe, než by s látkou naložil kterýkoli jiný režisér. Právě herecky film stojí a padá na ústřední dvojici Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo, třetí vzadu je kdysi béčková herečka Jennifer Connelly, která se vrhá do další, bolestivou ztrátou zasažené postavy. George však až příliš lopotně pracuje s emocemi, až žalostně se mu nedaří skutečně nás vtáhnout do děsivých obsesí ústředních postav. Což je minimálně škoda.. Hodně silné tři hvězdy!! ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pád do úplně jiné ligy, co to Terry George zkouší? On že natočil Hotel Rwanda? Hm...No, jestli má v plánu nás diváky dál vydírat přehaně dojímavými filmy za pomoci unylých či přehrávajících áčkových herců (Jennifer, tebe to taky nebavilo, co?) a naprosto prázdnými scénáři, tak mu koupím letenku zpět do Rwandy. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Filmek puštěn na doporučení Toreteho17/ Fenomenala. Dávám tři hvězdy a to jen za výtečné herecké výkony Phoenixe a Ruffala. Navíc dodávám, že výkon Phoenixe řadím snad za uplný TOP jeho kariéry! Jinak mě velmi mrzí, že se mi hodinka a půl táhla donekonečna a to když se u filmu děje, není něco v pořádku... 55% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu sa zrejme nechali zviazať jeho názvom: Reservation Road je totiž akýsi "rezervovaný". Ako keby do toho nikto nechcel ísť naplno. Postava Dwighta nemá gule priznať sa k trestnému činu a Ethan pre zmenu stratí mužnosť v najdôležitejšom okamihu - keď sa zriekne možnosti vziať "spravodlivosť" do vlastných rúk. V celom filme sú iba tri trochu vypätejšie situácie a aj tie nám Terry George taktne a rezervovane pre istotu zahalí tmou, aby sme preboha niečo nepekné neuvideli. K polomdlému scenáru režisér pristúpil tak, akoby to chcel mať celé rýchlo z krku: a aj napriek tomu sa film vlečie a vlečie. P. S. Joaquinovi Phoenixovi ubrala brada z charizmy a v tomto prípade akoby aj z hereckého umenia. Namiesto nasrdeného otca "pomstiteľa" vidíme celý čas akéhosi zamindrákovaného čitateľa Dostojevského románov, ktorému ktosi potiahol z knižnice Zločin a trest a ani mu nenechal lístok, kedy ho mieni vrátiť. Iba Jennifer Connelly je "uveriteľná" ako vždy, ale to hovorím zrejme len preto, že na nej môžem vždy oči nechať, aj keby sa ukázala iba na dva a pol sekundy. Skrátka: pripravte sa, že na Reservation Road je predpísaná rýchlosť 80 km/h. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama