Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Máte ucpaný nos a kapičky Vám nepomáhají? Nechte se pohltit tímto příběhem a budete volně dýchat, jako já teď. Chcete zjistit, jestli je Vaše řasenka vodě odolná? Poddejte se tomuto příběhu a určíte pravdu. Chcete zjistit, co Váš žaludek vydrží? Zhltněte tento příběh a poznáte realitu. Stručně řečeno: „Otevřete průchod svým emocím a užívejte si hereckou symfonii.“ ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Spíše televizní drama s výborným Phoenixem (netypicky zarostlý). Psychologicky to mohlo být propracovanější, vznikl by pak větší snímek. Náhod bylo snad až příliš a Ruffalo by mohl být trochu chytřejší (scénář by tedy měl být chytřeji napsaný). Atmosféra po incidentu u pumpy je vystižena emocionálně velmi silně. Za ni tu třetí hvězdičku. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Drama, které vyvstává po smrti dítěte při autonehodě. Pozůstalý otec Ethan Learner (Joaquin Phoenix) volá po trestu a pomstě za smrt malého synka. A protože má pocit, že nikdo kompetentní nic nedělá, fanaticky pátrá na vlastní pěst. Až se díky náhodě dostává k pachatelovi. Tím je advokát Dwight Arno (Mark Ruffalo), který se sice chce původně přiznat, ale neudělá to. Po těžkém svírání jeho duše svědomím se přiznává a přijímá tím oprávněný trest. Další zajímavou postavou je manželka Ethana Emma (Jennifer Connelly), která si trochu dává pocit vinny za smrt a poté se snaží zastavit manželovu posedlost po pomstě. Bohužel je to takové celé hodně mělké. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Terry George zklamal na celé čáře. Kdo čekal po "Hotelu Rwanda" další silné drama, musí být zklamán. Jak za stolem scénáristy, tak především na stoličce režiséra nezvládl naplnit moje očekávání. Nebýt Marka Ruffala, byl by to vyloženě propadák .... I tak se jen s odřenýma ušima vejde do mého průměrného hodnocení (a to především proto, jakým filmům dávám dvě hvězdičky ..... ) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné drama.Pro mě možná o trochu víc poutavější a osobnější,neboť jako otec ročního syna si absolutně nedokážu onu situaci z filmu představit,a to ať už v pozici Joaquina Phoenixe či Marka Ruffala.Dějově se film rozjede hned od prvních minut a pak už jen sledujeme vývoj šílené a nezávidihodné situace,do které se obě postavy dostali.Vše se odvýjí poutavě,bez hluchých míst a především bez nějakých odlehčujících kudrlinek.Reservation Road je podán skutečně lidsky a přes můj strach z tradičně "hollywoodsky" zpackaného konce se i on poměrně slušně povedl a nesklouzl do nějaké rozmělčené břečky.Za pozornost pak stojí i herecké výkony(především Mark Ruffalo je výborný),reálné a velmi sugestivně podané.Reservation Road je přímým filmem o nehodě,která prostě musí otřást s každým a o tom,jak se s následky z ní může člověk vyrovnat a mé vysoké hodnocení je právě za to,jak se s tím autoři zde,především po lidské stránce,vypořádali. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama