Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poctivá a drsná kriminálka, která jakoby vypadla ze 70. let. Úplně jsem cítil jak je Phoenix vynervovanej a přestřelky a honičky byly taky takový neučesaný. Nic tam není přikrášleno, možná jen by se Bobby nepřidal hned tak k policii. Tu celkovou nekompromisnost skvěle vyjadřuje závěrečná scéna, když si Joaquin Phoenix myslí že zahlédl v davu Evu Mendes. Perfektní žánrový film, který je podle mě velmi nedoceněný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Žánrový fanoušek je tvor nadmíru konzervativní, takže k dobrému zážitku potřebuje stále tytéž ingredience namíchané v podobném poměru a okořeněné kapkou inovace v podobě upravené etikety na obalu. Mění se jen tváře hlavních hrdinů, podstata zůstává stejná. Noc patří nám vychází z módní vlny kriminálních filmů s tématikou obchodu s drogami a působení ruskojazyčné mafie na území USA. Jinak jde o tuctový film svého žánru s předvídatelným dějem, typizovanými postavami a obehranými schématy. Nechybí pochopitelně rodinný motiv, kdy hlavní hrdina kolísá mezi oddaností k rodině pracující u policie a svým přátelům s osobního života. Nechybí ani smyslná kráska v podání Evy Mendes. Fanoušek žánru si může pochopitelně libovolný počet hvězdiček přidat, ale film, kde dokážu dopředu odhadnout každý tah scénáristy a režiséra, mě neuspokojuje. Celkový dojem: 40 %. Východní přísliby to zkrátka nejsou... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A já mám dělat donašeče“? ,,Kromě tebe tam nikoho nemáme“….“. Silnou stránkou příběhu je, že se odehrává mezi lidmi, kteří k sobě mají nějaký blízký vztah. Rodina a ,,rodina“. Nečekají se podrazy. A když Bobbymu říkají: ,,Jsou na našem seznamu všichni. Teď prej převezme velení jeho fotr. Toho taky sejmem.“…nedokáži si představit svoji reakci na jeho místě. Zajímavý příběh drží tempo cca ¾ snímku. Pak už to asi scénáristu přestalo bavit a usoudil, že je potřeba vše hned ukončit. Opustí dramatickou linii, přerod J.Phoenixe z floutka na drsnýho a zkušenýho poldu je k smíchu. Vše se řítí rychle a tupě k vyvrcholení, ve kterém z oblak dýmu vychází J.Phoenix. Horší to snad být nemohlo! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobré.... skvělý příběh, nenávist, láska, pomsta. Tento film nepatří do klasických amerických thrillerů se sladkým koncem. Na konci vás čeká takový pocit nenaplněnosti ( to nemyslím jako negativ ), ponoříte se do role hrdiny a prožíváte všechny jeho útrapy s ním, a to Vás nenechá na tento příběh jen tak zapomenout. Víc než skvělý Joaquin Phoenix a krásná Eva Mendes, co víc si můžeme přát? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +napětí, akce, Phoenix a Wahlberg, scénář -jedinej problém jsem spatřoval v tom, že látka (téma) filmu ji mi hodně vzdálená a já se filmu vyhýbal (nakonec ale překvapil)/// Asi se nebudu dlouze rozepisovat. Prvně jsem na to narazil, už když to šlo v kině. Protože tam však hrál Phoenix, tak jsem film rád vynechal. Světe div se, on byl nakonec jedním z hlavních tahounů snímku. A vůbec tenhle film mě docela solidně pohltil, takže nakonec velmi slušné 4*/// Celkem 80%/// ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Filmem se mimo jiné prolíná složitý vztah dvou bratrů, kdy jeden z nich žije spořádaným a respektovaným životem (Mark Wahlberg) a druhý (Joaquin Phoenix) bouřlivým a nevázaným. Toto téma se objevilo již v jednom z předchozích filmů Jamese Graye Little Odessa z roku 1994. (Caszidy)
  • Režisér James Gray odmítl natáčet film v Torontu, kde by to bylo o mnoho levnější než v New Yorku. To je jeden z důvodů, proč se tento film točil tak dlouho. (ČSFD)
  • Christopher Walken byl původně obsazen do role policejního šéfa Alberta Grusinskyho. Kvůli potížím s natáčecím rozvrhem se však musel role vzdát. Postava Alberta Grusinskyho tak byla na poslední chvíli obsazena Robertem Duvallem. (Caszidy)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama