Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Teď budu chvilku sprostej a hrubej. Nic jinýho si totiž film, kterej na mě už pouhým názvem útočí sprostotou a jednoduchostí, nezaslouží. Po hlavě byste zasloužili vzít všichni do jednoho (nejlíp něčím fakt velkým a fakt těžkým) a do prdele byste potom zasloužili všichni do jednoho nakopat (nejlíp nějakou fakt velkou a fakt těžkou botou). Tohle je absolutně to nejhorší, opakuji; absolutně to nejhorší, co jsem viděl od té doby, co rozeznám hovno od bonbonu. Důkazem jsou, mimo jinýho, čtyři hvězdy verbala. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Klady: Miestami Ondřej Vetchý Zápory: Chaotický strih, mozaikovitosť filmu má veľké trhliny, dialógy ak sa to dá tak nazvať sú úbohé, plytkosť postáv, nedá sa s nimi stotožniť ani zaujať k nim postoj. Posledne minúty ako dokument o pôrode v domácom prostredí by mohlo byť. Čiže zvyšok strihnúť a ponechať len túto pasáž, ale bez slov. Len podfarbiť hudbou. ()

Reklama

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Teda, musim rici, ze jsem na tento film sel s velkymi rozpaky. Znate to, cesky film, ktery novinari nazvali ceske pulp fiction. Co od toho mam cekat. Vysledny pocit z filmu byl vyborny. Mam rad takove typy filmu, kde na konci vse do sebe sedne(Cival se asi nevydrzel divat do konce..) a najednou vse dostava jeste lepsi smrc. Spousta skvelych hlasek, dost humoru a velka nadsazka ceskych pomeru, ktere si malokdo z cechu dokaze priznat. Co bych vsak videl jako hlavni plus je hudba. Uz hodne dlouho me u ceskeho filmu nezaujala hudba, na te si dal Bystron zalezet jiz v Cabrioletu, a zde vse jiz vygradoval..Stejne tak strih a ruzne hracickovani s vice zabery v jednom zaberu, to je rozhodne plus. Ac ma film par veci na vytknuti(ano, ty zacatky epizod jsou opravdu hodne divne.).v celkovem hodnoceni na me pusobil velmi dobre. Spis Vam doporucuji si snimek shlidnout a pak tez ohodnotiti, protoze za to shlednuti to rozhodne stoji,protoze to je opravdu odlisny snimek od vsech tech ceskych patosu. Pribeh - *** Hudba - ***** vysledna **** komentar ke komentarum> Takze, kdyz si jiz ctu komentare, musim, bohuzel, konstatovat, ze me prilis neprekvapili. Ceska predpojatost proti ceskym filmum je proste znama. Zvlaste jako kdyz nekdo neco nevidel a jiz hodnoti(viz Damiel), zvlaste kdyz nekdo neco nekde slysel (Cival - hned nekolik blbosti - 1.) Bystroň netočil post coitum - byl pouze scenarista, zadruhe, autori si nedali privlastek ceske pulp fiction(myslim, ze toto vymyslel nas milovany bulvar..) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda, že tento nápaditý a v našich končinách nevídaný film byl natočen zrovna takto. Tedy s mnoha nudnýmí a mdlými pasážemi. Chtělo to jen kapku více tahu na bránu, trochu svižnější tempo a mohl to být výborný "biják". Také výběr herců do dětských rolí se mi moc nelíbil. Ale i tak si mysím, že se na to dalo dívat a viděl bych to na průměr, tedy 2 a půl *. Půl hvězdy přidávám za odvahu natočit tento neotřelý námět. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při dnešním „prochcaném“ dni jsem se rozhodl, že si zas jednou pustím nějakou „akčnější“ českou komedii a dám si na chvíli voraz, od těch amerických či mých oblíbených hororů. Někdo z mých přátel mi kdysi poradil tenhle film a já se k němu tedy po letech konečně odhodlal. To jsem ovšem ještě nevěděl, co si to zas pouštím za kokotinu. Herecké obsazení nevypadalo zas až tak špatně, ba jsem se dokonce ze začátku i docela dost nasmál. Bohužel podprůměrný scénář si pro mě přichystal dosti kýčovitou podívanou, kterou jsem nebyl prostě schopný akceptovat/ v daný čas vstřebat. Takže ať se na mě pán režisér nezlobí, ale tomuhle shitu prostě nemůžu dát ani průměrné hodnocení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama