Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

wosho 

všechny recenze uživatele

Teda, takový film bych u nás nečekal. A když jo, tak maximálně natočený bandou kámošů a daný na net a né do kina a s pár hereckých hvězd. No a co film samotný? Bavil jsem se tak na půl, ta prostřední lesbická povídka byla nudná a pouze její konec mě dostal (tak chytře využít arachnofobii si ve filmu zatím nepamatuji). První povídka byla zábavná, ale ani ta nemá šanci na tu poslední. To bylo bomba-největší masakr v našem filmu od závěrečné přestřelky z 6vražd stačí drahoušku. Bystroň se po scénaristické pseudoumělecké sračce Post coitum vrhl na čistou zábavu a sice vykrádá kde koho, párkrát se mu podařilo vymyslet něco originálního (odkrouhnutí buzeranta pistolý v prezervativu přes konečník, či jakým způsobem skončí pou't Jáklův drsňák). Ale aby to vše fungovalo, musel by být Bystroň o dost lepší režisér. Celá ta jeho skládanka je příliš kostrbatá a zbytečně se zasekává. A ani dobří herci mu moc nepomáhají, od Vetchýho jsem rozhodně očekával víc. Ale je dobře se i u nás nacházejí tací tvůrci jako je Bystroň a jiní (Dobeš, Sedláček). Tací co chtějí točit i něco jiného a už jen stačí, aby se mezi němi objevil i někdo kdo nejde do všeho po hlavě a proto skončí větčinou v prdely kritiky a větčiny fanoušků. Někdo kdo má talent a né jen nadšení. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ještě větší trapas než jsme doufali! Co je horší? Nela Boudová v hlavní roli českého Pulp Fiction? Ondřej Vetchý ve variaci na Kevina Elijaha Wooda ze Sin City? Rádoby drsnost? Věty o trnových cestách a proroctvích? Marný a dokonale "necool" pseudovideoklipový look? Anebo zamotaný, ale křečovitý a tudíž nezajímavý scénář, v němž se nezjevují pozoruhodné, ani přitažlivě bizarní postavy, ale zato se kupříkladu vybarvuje filmový kritik jako zakomplexovaný buzerant, jenž si zaslouží umřít? (nekecám... :-) Tudy cesta z krize českého filmu prostě nevede. Pravda, pořád je to ve výsledku trochu snesitelnější než Post Coitum, které se ještě navíc tvářilo jako poetické umění. Ale jen nepatrně. (Phos4us: Copak já tvrdím, že Post Coitum natočil Bystroň? Netvrdím, jen je srovnávám kvůli stejnému pachateli scénáře. A copak tvrdím, že si ten přívlastek vymysleli sami? To už vůbec ne... doporučuju pozorně číst a nehledat v textu něco co tam není). ()

Reklama

Píta 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale kdepak... Tenhle film je jedna velká tragédie. Příběh není vyprávěn chronologicky, nýbrž postupně z pohledů tří postav. Ne, že by to byl vyloženě špatný nápad, ale v tomto případě je provedení natolik nešťastné, že brání divákovi pochopit, proč se co vlastně děje. Situaci nezachraňují ani "vtipné" situace, a to jednoduše proto, že vtipné nejsou. Pověstnou korunu nasadil filmu režisér, když si prostřednictvím tohoto filmu vyřizoval staré účty (viz bláznivá režisérka pornofilmů Deána). Jediným kladem tak zůstává slušný výkon Petra Jákla. ()

befelemepsvz odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud to myslel Bystroň jako parodii, nebo to bral s takovým nadhledem, jak to může být bráno, pak je to povedené dílo. Tomu ovšem bohužel nevěřím. Takže jestliže to myslel jako seriózní akční film, pak by měl být minimálně vyhoštěň pro vlastizradu v oblasti kultury, protože tenhle film je fakt marnej.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction po česku i tak by se to dalo říct. Jenže celý je to poněkud divný z pohledu několika lidí jedna situace ,která se opakuje. To je asi jediný v čem jsem se vyznal. Pak už to byla slátanina o ničem samá vražda střelba mafiáni,prostě se v tom člověk ztrácí a neví o co vlastně jde. Na český film tam bylo moc mtrvých. Pak sex 13náctileté a 14letého a jak jinak to skončí než ,že je v tom. taky poněkud bizardní. Celý snímek se odehrává v noci či někdy v podvečer a je to snímaný nák moc tmavě,což jenom stěžuje orientaci a působí chaoticky. Tohle se prostě nepovedlo. ps:komedie to opravdu není ,nebylo čemu se smát. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama