Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (474)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Earl Brooks a Tracy Attwoodová jsou dva milionářští pedanti, kteří se snaží vyvarovat chyb. Kromě toho oba rádi střílí z bambitek a drobná odlišnost tkví pouze v tom, že jeden z nich si přitom přes hlaveň přetahuje igelitový pytlík a pak až do rána zběsile luxuje v cizím bytě. Tihle dva si spolu rodinu asi nikdy nezaloží, ale jinak mě tohle pátrání detektiva po seriózním psychopatovi až nečekaně bavilo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Je to trochu překombinované a přitažené za vlasy, postava Williama Hurta mi tam trochu vadila (i když je fakt, že to byly jediné odlehčené a zábavné momenty, takže to nakonec beru), ale má to i spoustu kladů - Costner v netradiční roli, kdy kolísáte mezi sympatiemi a odporem, Demi Moore obvykle nemusím, ale ta její policajtka byla celkem fajn a celé to pobavilo a rychle uteklo, takže nakonec tomu přilepším na slabší 4*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner v jedné z jeho nejlepších rolí, a to nejen za poslední dobu, ale celkově. Spořádaný, slušný taťka od rodiny, majitel obalové firmy, trochu suchar… A vrah. Zmetek k pohledání, řekl by si kdekdo, jenže to by Mr. Brooks nesměl mít scénář, jaký má. Chytře napsaný příběh, který ho ukazuje především jako nemocného schizofrenika, jenž se snaží se svým horším našeptávačským já v bezchybném podání Williama Hurta bojovat. Neúspěšně. A tak když se Brooks pečlivě připraví a „jde na to“, člověku ho je skoro líto. A co teprve když se po pár minutách ve filmu objeví postava, která je ještě horší než on? A pak ještě jedna? A co když Brooks začne řešit tak trochu neobvyklé rodinné problémy? Opravdu není možné říct, že by byl tím typickým vrahounem, kterému od začátku přejeme to nejhorší. Film mi ze všeho nejvíc připomněl Volný pád, a to hovoří v jeho prospěch. Čtyři a půl zaokrouhluji nahoru za závěr. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller, ve kterém není nouze o napětí, zvraty a dobře napsané postavy. Kevin Costner jako zabiják? Proč ne? V Dokonalém světě také nehrál vyloženě kladnou roli. Docela brzy mě Mr. Brooks vtáhnul do svého děje, nejsou tu žádná výrazně nudná a hluchá místa, takže celých 120 minut je skutečně výbornou podívanou. Brooksovy promluvy se svým alter egem, profesionalita, chlad při vraždění a prolínání dvou osob v jednom těle, dává tomuto snímku něco, co ledajaký thriller nemá - poutavost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film s velkým potenciálem, kterej ale zůstal někde na půli cesty. Na to aby to bylo o mnohonásobným vrahovi, tam je málo vražd a na to aby to bylo drama o závislým člověku na zabíjení, to zase neni dostatečně dobře podaný. Nicméně ke konci to konečně začne nabírat trošku směr, kterým se to mělo ubírat hned od začátku a tak si člověk aspoň trochu užije Mr. Brookse. Co se týká hereckýho obsazení, tak velkým kladem filmu je skvělej Kevin Costner, takhle dobře hrát sem ho neviděl už dlouho a to nemusel dělat ani žádný dramatický scény, druhá hvězda filmu Demi Moore na mě ale zas moc dobrej dojem nezanechala, protože její příliš inteligetně instinktivní vyšetřoveatelka mi moc neseděla, ale je to spíš druh postavy, než že by mi vadila přímo ona. Celkově bych to rozhodně jako špatnej film neviděl, ale trochu přtvrzení v prvních 100 minutách by nebylo na škodu ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Největší inspirací filmu je kniha "Drasticky dojemný Dexter", podle které také vznikl úspešný televizní seriál. (xjane)
  • Ve scéně s dodávkou, kde bojuje detektiv Atwoodová o život, jsou od počátku otevřeny posuvné dveře, ale v jednom závěru si můžeme všimnout, že jsou zavřené a v další vteřině jsou opět otevřené, přestože tam nebyl moment na zavření a otevření. (Pavlínka9)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama