Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Násilnější, než činy, kterejma se Errol (Gere) zabývá, mi připadal spíš střih toho filmu. Mezistřihy a rychlé prostřihy doprovázené nějakým zvukem a přiblížením kamery do detailu + rozostřování a zaostřování, mě fakt sraly. Byly hrozně nepřirozené a chtěly mít za následek temnou atmosféru ala 8MM. Když ne to, tak celou dobu s váma režisér hrál hru na to, jestli je Errol paranoidní nebo jenom takovej hajzl. No, otevřeně - hrál to dost jednostranně. Tak moc, až vám bylo jasný, že se nakonec ukáže jako opak. Vsadím se, že američani si užili takovej velkej LOV NA ÚCHYLÁKY, protože už jenom existence registru perverzáků je úchylná. A pro američany je promiskuitní už i čůrání mimo záchod. Místama se tam objevila dost dobrá hudba, ale jinak je to fakt dost trapárna. Je to blbý, když jedinej způsob, jak vyhrotit situaci, je tím, že na sebe budou všichni navzájem řvát. Jeden z nejhorších Gereovejch filmů, ale může za to spíš režisér, než on. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V USA je registrováno půl milionu sexuálních deviantů. Každé 2minuty je zneužita žena nebo dítě….. Filmy na takováto témata mi nejsou příjemný. Může se to zvrhnout v neustálé zobrazování utrpení a to nemusím. R.Gere zde působí jako dobrý průvodce. Jeho postava ,,služebníka veřejnosti“, který nás a svoji nástupkyni seznamuje s prací, která je jako každá jiná, provádí ,,své“ terapie a zatahuje do místy zajímavého pátrání mi vyhovuje víc, než u leckterých rádoby romantických komedií. Kvituji také vizuální stránku, ale samozřejmě, že vše tu již bylo. A jistě i lépe. Ovšem zase taková tragédie to není a jedno zhlédnutí nikomu neublíží. Lepší ***. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mnohem více sluší Gereovi drsní klaďasové, než kontroverzní psychouši s horkou hlavou. Režie je naprosto neznámá a je to bohužel na snímku vidět. Rychlé střihy, nervní kamera a brutální filtry aliaz mladší Scott, ovšem vše asi tak o dvě třídy horší a méně promakanější. Gere nemá dost prostoru a Claire Danes to sama nezvládne. Otřesně nudná detektivka s prakticky žádnou akcí. Dvě tři scény stojí za zvýšenou pozornost, ale to mají na svědomí spíše skvělí maskéři a výprava. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nech si kazdy vravi co chce, ale tento film ma atmosferu. Ja som len obycajny divak, ktory caka od filmu, ze si na konci povie..uf...a v tomto pripade sa tak stalo...main tema filmu je otrasna, nechutna a ked si predstavim, ze sa tie zverstva deju, je mi na bliti...Nevadila mi ani ta sialena kamera, ani ta depresivna hudba, patrilo to k tomu. .. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

I přes neuvěřitelně stavěnou zápletku (přestárlý a lehce obtloustlý ouředník jednající spíše coby kříženec batmana a FBI agenta) nelze filmu upřít (pochmurnou) atmosféru a hlavně (smutné) poselství. Čtvrtá hvězda přidána za absenci romance mezi hlavními postavami a vcelku slušné vykreslení "power games" na všech frontách. Navíc oceňuji proměny zaostření - nejen vizuál, ale i vlastní moto odkazuje k nejednoznačnosti, kdože je tu vlastně obětí a kdo původcem.... "Ve Spojených státech je registrováno více než půl milionu sexuálních deviantů. Na každý tisíc z nich je pouze jeden pracovník, který je monitoruje. Každé dvě minuty je v Americe sexuálně zneužita žena. Kdysi někdo řekl, že ten, kdo bojuje s netvory, by si měl dát velký pozor, aby se sám netvorem nestal. A když někdo nahlédne do pekla, peklo uvidí do něho." ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama