Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

ecis 

všechny recenze uživatele

Akesi nemastne, neslane, obycajne - klasicka videopozicovna zo spodnych regalov. Kriminalka o sexulanych delikventoch so zostarnutym Richardom, pri ktorej som sa nenudil, ubehla rychlo, ale zaroven ma nicim nezaujala. Typicky produkt pre cesko a slovenske televizie na sobotnu desiatu hodinu vecernu. Jedna hviezdicka dole za antisympatie k panovi Gere :) ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

I přes neuvěřitelně stavěnou zápletku (přestárlý a lehce obtloustlý ouředník jednající spíše coby kříženec batmana a FBI agenta) nelze filmu upřít (pochmurnou) atmosféru a hlavně (smutné) poselství. Čtvrtá hvězda přidána za absenci romance mezi hlavními postavami a vcelku slušné vykreslení "power games" na všech frontách. Navíc oceňuji proměny zaostření - nejen vizuál, ale i vlastní moto odkazuje k nejednoznačnosti, kdože je tu vlastně obětí a kdo původcem.... "Ve Spojených státech je registrováno více než půl milionu sexuálních deviantů. Na každý tisíc z nich je pouze jeden pracovník, který je monitoruje. Každé dvě minuty je v Americe sexuálně zneužita žena. Kdysi někdo řekl, že ten, kdo bojuje s netvory, by si měl dát velký pozor, aby se sám netvorem nestal. A když někdo nahlédne do pekla, peklo uvidí do něho." ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Mít dceru v "nebezpečném" věku, začal bych se po zhlédnutí tohoto filmu, který je k registrovaným pachatelům sexuálně motivovaných trestných činů opravdu nelítostný, bát. Na druhé straně si vzpomínám na dokument, v němž registrovaní (a našinec by se divil, jak snadno se lze v USA na tento seznam dostat) vypovídali o tom, jak jim zveřejnění osobních údajů zcela zničilo soukromý i profesní život. Je to silné téma a kontroverzní film o člověku pohlceném svou (často nechutnou) prací, v drobné roli se mihne idol "rebelujících" puberťaček A.Lavigne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To, že Gereovi podobné snímky pristanú minimálne rovnako ako sladké romantické výplody, som sa uistil už dávno, a aj v tomto filme podáva slušný thrillerový výkon. Jeho výkon, podporený kamerou a strihom však brzdí hlavne vlažný scenár a nudná hudba. Počas celého filmu sa len chodí okolo horúcej kaše, občas nejaký náznak zvratu, alebo napätia a nebyť svižnej záverečnej polhodinky, nie je film ani v priemere. Úchylnými fotkami zneužitých dievčat treba vedieť narábať (viď '8MM') a nie ich len sproste hádzať do záberov s cieľom upútať aspoň nejakú pozornosť. A Andrew Lau Wai-Keung nech pekne točí ďalšie pecky, len nie v Hollywoode. 60%. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Když někdo nahlédne do pekla, tak peklo taky vidí do něho...absolutní pravda, se kterou se potýká agent Richard Gere v temném filmu, jehož nízké hodnocení absolutně nechápu. Možná to bude tím, že se každý na to dívá z pohledu FILMU, a ne toho, že kdesi , třeba za vaší zahradou...výborný Gere i Danesová, viděno se skvělým dabingem. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama