Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra Shameless a Phoenix Nights (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ecis 

všechny recenze uživatele

Nepripadalo mi to ani ako komedia a ani ako dokument. Jednoduche, priamociare, odlahcene, odpocinkove rozpravanie o kontroverznom amaterskom videu z pitvy mimozemstana z roku 1995. Nic vynimocne, dokonca ani anglicky par komikov mi nejako neucaroval na filmovom platne. Skor vynikajuci napad ako kvalitny film. P.S: Hity 90.rokov oprasili hudobne spomienky :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sympatická komédia o pošukoch z Británie čo sa rozhodli zbohatnúť na podomácky vyrobenom zázname o pitvaní ufóna. Ako sa ale dostávajú viac a viac do reči začína film pôsobiť stále naivnejšie. Všetka tá popularita, klamstvá médiám, spory s mafiou sú vykreslené príliš absurdne, aby som len na moment uveril, že sa niečo podobné v skutočnosti stalo. Minimálne pre nakrúcanie pitvy v kuchyni za prítomnosti štedrej babičky s cukrovinkami na tácke ale za videnie stojí. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je sám o sobě super. O tom žádná. Ovšem to není zásluha tvůrců, takže na nich bylo, aby z dobrého nápadu udělali zábavnou podívanou. To se zas tolik nepovedlo. Herci jsou naprosto o ničem, kromě naprosto šíleného mafiánského Maďara (nebo co to bylo), kamera nestojí za nic a ty vtípky nic moc. Z podobného námětu se toho dalo tolik vytřískat, ovšem to se Johnnymu Campbellovi nepodařilo ani v nejmenším. Ještě, že délka filmu je slabých 90 minut. Víc by to nesneslo. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kdybych si to nepřečetl, sám bych asi nepoznal, že se jedná o komedii. Že bych se ne právě přesvědčivě podaným zážitkům dvou vrcholně nudných týpků zasmál, to ani náhodou, pseudodokument o pseudodokumentu mě nenadchl a celkem povedená poslední třetina, která se konečně přestala tvářit jako amatérský snímek, už to moc nezachránila. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Ani mě to IMDb hodnocení moc nepřekvapuje. I když Alien Autopsy nepochybně obsahuje vtipné momenty, spíše jde ale o takové mrknutí na diváka, než o pokus o smích. A tak je to se vším ve filmu - je to nedotažené. Scénárista si se zajímavým námětem zahrává příliš decentně, zkrátka nepřekračuje očekávání, takže nakonec nezanechá ani pach, ani chuť a celé to z mysli zmizí rychleji, než /zde si dosaďte cokoliv, co dokáže rychle zmizet, jak je to v ČSFD komentářích odvyklé/. Vážně by to chtělo okořenit, vypustit to klidně i s Rkovým raitingem a přidat nějaký spád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V pasáži, která ukazuje různá místa, kde lidé sledují nahrávku s pitvou, je v titulku ukrajinský Kyjev mylně umístěn do Ruska. (skudiblik)
  • Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, kedy v roku 1995 bola údajná pitva mimozemšťana zverejnená britským hudobníkom a filmovým producentom Rayom Santillinym, ktorý tvrdil, že na videu je skutočný záznam pitvy mimozemšťana z havárie v Roswelli z roku 1947. Toto video sa stalo bestsellerom a bolo predmetom mnohých diskusií či dokumentárnych filmov. Santilli sa stal hviezdou a video mu prinieslo nemalý zisk. Dokonca aj známy ufológ Michael Hesemann si nechal film analyzovať a potvrdil jeho pravosť, ktorú však o pár rokov dementoval. Nakoniec v roku 2006 Santilli priznal, že video nie je autentické a že ide o podvrh. Napriek tomu trvá na tom, že niektoré časti vo filme sú pravé, odmietol však povedať, kde ich získal. (Piri)

Reklama

Reklama