Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (227)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš kýčovitá pohádka o holce, která - ač pracuje v pohádkovém hračkářství - nevěří v zázraky. Dustin Hoffman je tu poněkud roztržitý dědeček, Natalii Portman sedí spíš civilnější typy filmů. Něco tomu chybí a zatím nejsem schopná to pojmenovat. Není to ale film, na který bych vzala svoje dítko do kina. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mladší publikum jistě výborná podívaná, která je v první polovině nabita tak pozitivní atmosférou, že jsem se vrátil do mladých let, ale bohužel v druhé polovině se už vytratily výborné nápady tvůrců a spíše se řeší né moc zajímavý odchod Dustina Hoffmana. Kdyby film závěrem nepolevil, určitě by se jednalo o výbornou pohádku pro děti, tak je to jen průměrná záležitost. Jinak herecké obsazení je úspěšné, kde mě nejvíce opět ohromila osobitá jiskra z Natalie Portman. Já hodnotím 3 hvězdičky… ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bylo to roztomilé, bylo to barevné, ale bohužel naprosto o ničem. Navíc ty příšerný jména- Mahoney je u mě jednou provždy Steve Guttenberg v Policejní akademii, a proč všichni Henrymu Westonovi- Jasona Batemanovi říkali Mutant, to je mi taky záhadou. Dustin Hoffman to moc nevylepšil, sice hrál dobře,ale tak debilně si celou dobu šlapal na jazyk (viděl jsem originál, čertví, co s tím provedou na dabingu), že mi to začalo být protivný. Natalia je u mě poslední dobou jasná jednička, ale proti třeba Goyovým přízrakům neměla ani setinu prostoru se ukázat. Nicméně, přidávám si ji mezi oblíbené, a tam se jen tak někdo nedostane. I tak je to ale málo a dvě hvězdičky jsou pohříchu až až. Ovšem s filmy typu Karlík a továrna na čokoládu bych to nesrovnával. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Musíte si tříbit smysl pro humor, podivíne !!" - "Já se směju uvnitř !!" ;) Už jste si někdy koupili koblihu s nugátovou náplní, začali jíst a nakonec zjistili, že vám prodali zmetek, v němž ani žádná náplň nebyla ?? Tak nějak takhle jsem se cítil se závěrečnými titulky Říše hraček, které na mě působily jako facka !! "Ty vole, prober se, je po všem !! Pokud jsi čekal nějakej příběh, měl sis pustit Karlíka a továrnu na čokoládu !!" ;) Ne, že bych se vyloženě nudil, nebo by mě Mr. Magorium's Wonder Emporium vyloženě štval, bohužel však Zach Helm tak nějak zapomněl, že i film určený dětem by měl mít nějaký příběh.. Což o to, hezky se na to kouzelné hračkářství kouká, jen se těch barviček brzy přejíte, hledat v tom všem nějaké zákonitosti či dokonce tu otřepanou logiku nemá žádný smysl, přičemž vůbec nerozumím tomu, proč Molly či Mutant Jasona Batemana, nesmyslně překřtěný na Podivína, neustále něco řeší.. "Pracuju v kouzelným hračkářství, ale nevěřím tomu, že by dřevěná kostka něco nadpřirozeného uměla !!" ;) Trapas !! ;) Natalie Portman je půvabná jako vždy, ale tak nějak prostě nemá co hrát, navíc vypadá jako třináctiletý klučina..a s tím svým věčným hraním na imaginární klavír je neskutečně otravná !! Batemana, ačkoliv mu nikdo neodpáře značný komediální potenciál, znovu trapně a bez nápadu vybrali do role pro něj nejtypičtější, z téhle škatulky se bude jen dost těžko hrabat ven, zase jednou si střihnul ubrblaného suchara s jednou jedinou grimasou, mimochodem hodně mi ty jeho hrátky s dalším podivínem Ericem připomněly romantickou Záměnu.. A Hoffman ?? Ten nemůže zklamat, šišlá jako o život, pitvoří se jako dlouho ne, ale jak se ztratí z obrazu, film spadá do naprostého podprůměru.. K soundtracku dua Desplat, Zigman nemám žádné výhrady, ten se skutečně povedl, spolu s často až magickým vizuálem tvoří krásný kontrast k obsahové prázdnotě Helmova filmu.. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Srovnávání Říše Hraček a Karlíka je podle mě namístě, akorát ve všech pohledech vyhrává s přehledem Tim Buton. Dustin Hoffman mě svým šišláním docela rychle začal lézt na nervy a jeho odchod mi vůbec nevadil, zato Willy Wonka v podání Johnyho Deppa je jiná káva ;-) Oba filmy jsou taky hezky vizuálně barevné, ale Karlík má opět něco navrch a to čokoládovou řeku ;-D Natalie Portman je sympatická a hrála dobře, ale film bohužel nezachránila, poslední půlhodina byla docela utrpení…4-5/10* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • K filmu byla vydána doprovodná kniha „Říše hraček – filmový příběh“, která zodpovídá spoustu otázek, které z filmu nejsou patrné. (MartinMasek)
  • Dustin Hoffman vymyslel účes, silné obočí i šišlavý hlas pana Magoria. Když tento hlas poprvé předvedl režiséru Zachu Helmovi a 2 producentům, pěkně je vyděsil. (HappySmile)
  • 10 tisíc hraček, her a zábavných vychytávek všeho druhu sháněli rekvizitáři speciálně pro film po celém světě. (Reiniš)

Reklama

Reklama