Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +vtip, je to prostě sranda, scénář a děj -český dabing, hlavně mi neseděl v češtině Simon Peg (můj oblíbenec), jinak skoro nic/// Tak tohle je blbina. Ale je vážně super. Snaží se být originální a přináší spoustu zábavných a netradičkních scének. Možná ste některé už viděli jinde, ale tady jsou snad všechny. A to jak se to semele, to je docela síla. Nebudu ale nic prozrazovat, tenhle film si užijte. Je to taková krimi komedie, nebál bych se to ale označit za thriller. A takový mix jsem ještě neviděl./// Celkem 74%/// ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Tak to byl teda krutý nářez, černočerná komedie. Samozřejmě jako v jiných černých komediích "mrtvola sem, mrtvola tam", ale vtipy a gagy byly vystřídané geniálními záběry. Střih přes osu vůbec nerval oči, naopak přiblížil neklidnost postav divákovi. Šikmé nadhledy a jiné "podivné" záběry, které divák jen tak nevidí, skutečně utvořily skvělý celek a spolu s hudbou, geniálními hereckými výkony, výpravou a scénářem se zrodilo Dílo. Bohužel některé věci se daly předpokládat, že se stanou, ale tak to u černých komedií bývá. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná černohumorová ulítlá a místy až parodická komedie, jejíž příběh se graduje ad absurdum a od nevinné původní zápletky se děj rozjede do nečekaných končin. Postavy jsou herecky známé tváře a charakterově slušně napsané, společně s příběhem se rozmotávají i jejich tajemná minulost a identita a hned několikrát jsem se fakt od srdce smál. Potěšující jednohubka, ve které je humoru i mrtvol víc, než by divák na začátku očekával. Pegg a Schwimmer prostě umí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jean-Baptiste má nakoukáno, nápady mu nechybí, jejich realizace také nevázne a po Dead Endu opět potvrzuje, že v něm rozhodně něco je. Simon s Davidem je skvěle sehraná dvojka sympaťáků a Natascha jim to nijak nekazí. Zpočátku se tak zdá, že jediným zádrhelem bude scénář, který jako by dělal čest svému originálnímu, a ostatně i distribučnímu, názvu. Jenže od scény se septikem se černohumorně ztřeštěná dějová linka stává hlavním tahounem. Nula od Nuly pojde tak sice ve výsledku není ničím zázračným či snad originálním, ale zábava to je prvotřídní. Připomnělo mi to krásné chvíle u Mělkého hrobu, byť reálně toho společného mnoho nemají. Takový ten film, od kterého čekáte big nothing a ejhle, ona je to vlastně velmi příjemná záležitost. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Miss "poupě" Wyomingu, sekera v hlave Mimi Rogers, farár v septiku a vražda lízatkom. Tak zábavné, že sa až čudujem, prečo sa z tohto filmu nestal kult. Od prvej do poslednej sekundy nabité zvratmi, vtipom a popkultúrnymi hláškami. K tomu výborne natočené, s úderným soundtrackom a perfektne obsadené (Simon Pegg je tradične skvelý, David Schwimmer mi prvýkrát vo svojej kariére umožnil zabudnúť na Rossa, ale úplne najlepšia je pôvabná a úlohu si až do dna vychutnávajúca Alice Eve). Absolútne hodnotenie nedám len preto, že je to zrejme jednorázovka, ktorá na druhé pozretie už (možno) až tak neoslní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)

Reklama

Reklama