Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Černočerně vražedná komedie a první film,ve kterém hraje David Schwimmer v podstatě kladného hrdinu a neleze mi přitom na nervy.Můj oblíbenec Simon Pegg určil směr snímku pomocí dvou vět:"Mám plán." a "Je to naprosto nenásilnej podnik,nikomu se nic nestane."Následuje řada nešťastných a tragicky končících příhod,u kterých jsem se výborně bavil a které perfektně podtrhuje zoufale nevinný pohled Charlieho,jenž se díky jednomu chybnému rozhodnutí ocitne ve vleku událostí.Mám rád černý humor a vzhledem k tomu,že tvůrci nezkazili závěr frenetickým potleskem a zářivými úsměvy,hodnotil bych za čtyři hvězdičky,ale za bonusy jsem udělil pátou.Bonusy:Alice Eve,vražda lízátkem,Engel a Mimi Rogers s Pink Floydy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Čiernota mi tiekla z obrazovky na posteľ a šteklila ma kde sa dalo. Naozaj veľmi podarený film, ktorý sa nesie vo zvláštnom duchu. Máme 5 postáv, zamiešajme ich ako balíček karát, nech sú s toho diváci zmätení a hodíme tam pár super vtípkov. TAM, kde by iné filmy na podobnom podnete zdochýnali už v prvej štvrtine, sa Nula od Nuly pôjde- vydržala stepovať na obrazovke celú svoju minutáž, bez nejakeho väčšieho prešlapu. Krásne zmutovaná mixáš videného a nevídaného, prepletaného a hlúpeho, ktorá sa v konečenom dôsledku stáva inteligentnou a sofistikovanou zábavou. Krásne trio Schwimmer, Pegg a Eve v úlohách fuckujúcich a strielajúcich parťákov, ktorých jednoduchý plán sa doslova dosral. Jean - Baptiste Andrea krásne zvolil spôsob, nestotožňovania sa s postavami, ale nechal ich voľne plynúť na plátne v takej postupnosti aby sme si sami mohli zvoliť správny smer pôsobenia filmu na nás. Veľmi dobrý film, ktorého jedinou vadou si všetky jeho klady. Niekomu to stačí, ja som tam cítil mänšiu nevyváženosť, ale ako jednohubka navečer. Dostašujúce. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg se vedle Davida Schwimmera objevil již v Bratrstvu neohrožených a byla jsem zvědava, jak to mezi nimi bude tentokrát. Pěkně vypečená dvojka se z nich stala:) Parádní komedie o tom, že i zdánlivě obyčejný a jednoduchý plán se může v mžiku zvrtnout a přinést tak hrdinům zapeklité okamžiky. Celý příběh je nabitý nečekanými zvraty, vtipnými hláškami a bizarními situacemi. Až do posledního okamžiku si nemůžete být jisti tím, co bude následovat. V průběhu děje se rovněž ukáže, že identita některých postav je značně nejasná. Alice Eve umí:) Závěr filmu nechává tušit, že ještě bude následovat mistrovský souboj:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám plán." To nezní dobře. V černých komediích totiž plány obvykle příliš nevycházejí a i v této nakonec nula od nuly pošla. Přitom neúspěšný spisovatel Charlie, profesionální zvedač telefonů Gus a Miss Poupě Wyomingu pouze zlehka vydírali církevního hodnostáře. Co by se na tom mohlo pokazit? Asi tak všechno a já si celkem užil předčasný pohřeb falešného faráře, vdovu se zaťatou sekerou v hlavě i zvídavého poldu na záchodě, ale tak nějak jsem čekal, že bude víc srandy a méně mrtvol. To je však můj problém, který nevznikl poprvé a bude-li se někdy v budoucnu opakovat, tak to určitě nebude naposledy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná černohumorová ulítlá a místy až parodická komedie, jejíž příběh se graduje ad absurdum a od nevinné původní zápletky se děj rozjede do nečekaných končin. Postavy jsou herecky známé tváře a charakterově slušně napsané, společně s příběhem se rozmotávají i jejich tajemná minulost a identita a hned několikrát jsem se fakt od srdce smál. Potěšující jednohubka, ve které je humoru i mrtvol víc, než by divák na začátku očekával. Pegg a Schwimmer prostě umí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • Film byl natočen za 32 dní. (Othello)
  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)

Reklama

Reklama