Reklama

Reklama

Královna koření

  • USA The Mistress of Spices (více)

Obsahy(1)

Tilo (Aishwarya Rai) vlastní obchod s kořením v Kalifornii. Neprodává zde však jen přísady do jídel, ale pomáhá svým zákazníkům splnit jejich největší přání. Je královna koření a ovládá tajemné magické síly.Pomocí těchto sil, tak uzdravuje, šíří moudrost a léčí smutky. Až do té doby, kdy do obchodu a jejího života vstoupí osamocený Doug (Dylan McDermott) a Tilo pro něj nemůže najít to pravé koření. On v ní totiž probudí city, které ji magické síly zakazují a ona je postavena před rozhodnutí, které změní nejen její život. Musí se vzdát lásky nebo schopnosti pomáhat ostatním… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Akoze fakt retardacka kravina. Pipka-nepipka, toto sa nedalo kukat. Ten blbec buzikovsky, co ju bali pri doprovode klavira, je desny; neznasam tieto nemuzne uplakane tipy, co idu po sexe a lapnu babu na slzy a vykasanu koselu a smutne pribehy. Keby tam boli dali sympataka, aspon trochu, bolo by to menej zle. Ale takeho pizmona.. Do toho pateticka hudba na pistalke a indicke aaaa-haaaa-aaaaa-aaaa-haaaaa, modlitby ku korenickam (WTF?!), smutne oci, akoze hlboke pribehy.. Za vlasy pritiahnuty maglajs, korenickovo-indicko-americky sajs, trocha magie bezkontextovej. Clovek si da to spravne korenie a je jak vymeneny, mne by sa zislo dake tiez prave z toho; manzelka to mienila dopozerat, a to napriek mojim pripomienkam typu 'feferonku do prdele, to pomoze na vsetko ty kreten'. Slabomyselne. Davam 1* za tu pipku a ze som videl aj debilnejsie filmy. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Aishwarya Rai může být sebevíc přitažlivá a kouzelná, ale na film to nestačí. Téma magie bylin by si zasloužilo mnohem lepší scénář a hlavně mnohem lepší film. Při sledování doporučuju užívat petržel, aby divák vydržel. Ještěže tam byl ten krásný krámek plný barev, aby se bylo na co dívat. Dostal jsem chuť na něco s kardamonem, když jsem viděl tu hromadu, co tam měla. ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

To, na co tento film svým titulkem lákal, to i splnil. Romantiku, nejomamnější vůně orientálních koření,a lásku jako nejsilnější koření, to vše zabalené do krásy v podání hlavní představitelky. I přes pohnuté osudy návštěvníků krámku, na mne dýchl klid a vnitřní duševní rovnováha, která může člověku dát novou sílu do života. Již vím, proč je v Indii více než miliarda lidí. Hezký a příjemně plynoucí film, který si své 3 hvězdičky plně zaslouží. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka o okouzlující čarodějce s kořením, která se v rozporu s dávným slibem, zamilovala. I jako žena musím uznat, že na Aishwaryu Rai je skvostný pohled. Zejména do jejích nebeských očí. Ani Dylan McDermott není k zahození. Navíc spousta starověké moudrosti, vůně skořice a máty .... Doporučuji všem, co mají rádi romantiku. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale hloupější film jsem už dlouho neviděla. Snaha ukázat odlišnou kulturu i tradice byla očividná, ale provedení značně pokulhávalo. Beru, když někdo mluví se zvířaty, mrtvými, dokonce i kytkami... ale aby někdo rozmlouval s kořením mi přišlo trochu... maličko... zvláštní. Nemluvě o primitivním a neuvěřitelně průhledném ději. Celkový dojem bohužel nezachránily ani kouzelné oči nádherné Aishwaryi, kvůli které dávám 2 hvězdičky a ne jen jednu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Scénáristka Gurinder Gadha společně se svou matkou vyrobila všechny manga a naložené mrkve, které jsou k vidění ve skladu koření. (HappySmile)
  • Když Tila (Aishwarya Rai Bachchan) dává napít hlavnímu hrdinovi, on si jednou lokne, ve sklenici zůstává ještě půlka obsahu, povídají si a on odkládá skleničku, která je prázdná. (Chip89)
  • Režisér Paul Mayeda Berges obsadil Aishwaryau Rai do role Tilo, když pracovala na Mojí velké indické svatbě (2004). Dal jí tehdy přečíst scénář, jí se role Tilo zalíbila, a tak ji obsadil. (HappySmile)

Reklama

Reklama