Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

Fr 

všechny recenze uživatele

Všude dochází k záhadným událostem. Bez vysvětlení umírají lidé. Zástava srdce. Počet mrtvých stoupá…. Co stojí takový Zápisník smrti? Jaká je cena za to, mít budoucnost ve svých rukou? Jak by to fungovalo ve světě, kde se KAŽDÝ může stát obětí? Vcelku funguje psychologie ,,přeměny na OPRAVDOVÉHO dábla“. Musím uznat, že zde dochází k mnoha překvapivým zvratům, ale to bylo jediné, co mne udržovalo ve střehu. Jistě, ani hercům nemám co vytknout, ale přesto mám smíšené pocity. Možná jsem nečekal, že rozuzlení bude tak prostě lidské. Sobecké…. Pokračování ZDE…. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. I keď anime seriál mi prijde pochopiteľne hlavne z hľadiska vykreslenia postáv oveľa precíznejší, tak na hranú verziu je to stále obstojná adaptácia komixu, ktorá mi miestami dokázala evokovať pocity napätia a zvedavosti podobné ako pri sledovaní anime verzie. Ovšem uznávam, že bez znalosti komixovej predlohy, či anime verzie je samotný film (hlavne prvá polovica) občas príliš skratkovitý na úkor zrozumiteľnosti. To ovšem vôbec neuberá na mojej zvedavosti vidieť druhý diel s podtitulom "Last Name". ()

Reklama

Maki89 

všechny recenze uživatele

hoci to vyzera ako TV film s lacnymi efektami, tak mi to pride celkom podarene... snaha o prerobenie vyborneho anime do podoby filmu sa mi sice trosku bridi, no aspon to spravili japonci, cize to zostalo takpovediac "doma".... tento film je rozhodne pozeratelny, aj ked zachytava vo velmi rychlom slede a hlavne pomerne povrchne udalosti anime... obsadenie celkom verne predlohe, napatie na spravnej urovni.... ale nieco tomu chyba...6/10 ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak u Death Note se asi nikdo opravdu nudit nebude. Námět je dostatečně našláplý, aby byl poslán přes možná až příliš teenagerský scénář a rutinní vymazlenost obrazu k absolutní zábavnosti. Což se teda opravdu daří, a já byl hodně natěšen, co všecho povede k předpovídatelnému zvrhnutí hlavní postavy. Což jsem se teda nedočkal. Ale furt mě to děsně bavilo. I navzdory faktu, že ty plány hlavního -náctiletého byly až moc divně vypečené. Ale furt dobrý. Do té doby než se objevil ten emo Japonec, hrajícího nějakého šéfa vesmíru. Ten když se objevil na obrazovce s tou loknou a hlavu měl posunutou dopředu jak velbloud, tak jsem z něj fakt pokaždé dostával tanec svatého Víta. Pitomec roku. A závěrečná vysvětlovačka se taky mohla zkrátit. A třeba na její úkor rozvinout ty nedostatky. L bude Lightův nemesis v dalším díle? To jsem zvědav, jak to přežiju. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář, sympatický hlavní hrdina a roztomilá, mizerně animovaná potvůrka v roli Boha smrti. Především první bod drží více než dvouhodinový snímek nad hranicí průměru, konkrétně v oblasti kvalitní, originální zábavy bez hlubšího podtextu nebo nějakých větších ambicí. Zajímavý závěr, kdy se víceméně prohodí role hlavních dvou hrdinů, pak spolu s vsuvkou s dalším zápisníkem solidně navnadí na druhý díl. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)

Reklama

Reklama