Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Originalitu upriti nejde - stejne tak osobitou stylizaci s prvky nadprirozena, ktere ja vzdy vitam. Death Note je dilem zrucnym, kde se dialogy netoci kolem klise kde se hrdina lituje, kde si na konci saha do svedomi a vsechno se to jedinym mavnutim proutku zmoralizuje. Tohle je daleko dal a ac se najdou jiste nelogicnosti, nezabrani mi to ve velmi kladnem hodnoceni, ktere jak pevne doufam zaruci, ze se me jmeno v death note neobjevi . . . ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Téměř katastrofální... 2* (to jsem ještě hodný) za...ani nevím...snad za držení se předlohy anime serie a dobrého naporcování štangle na pár deka hodné filmu. Představitelé hlavních i vedlejších postav jsou naprosto otřesní (jediný kdo ušel byl Takeshi Kaga aka velitel Yagami)... Light naprosto trapný, L o něco méně trapný, ale také naprosto příšerný... u tohoto zfilmování se sešla parta herců amatérů a režie na prd. Chybí mi ta komiksová stylovost, jako třeba ve chvíli, když si Light dává kombo do deníku. Co se týče animace Ryuka, tak ta mohla být rozhodně lepší, na tom si záležet moc nedali, jako by to hodili za domácí ukol nějakým studentům 2. ročníku. Sečteno podrženo------ kdo si oblíbil anime serii či mangu(kterou jsem nečet), tak tomuto paskvilu nemůže dát víc jak 3*, ale jak je vidno, tak se s údivem pletu. ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film me skoro vubec nezaujal, hlavne jsem videl ceskou verzi - ja vim, proc nemam rad dabing! Dalsi vec mi prisla zvlastni, herecke ztvarneni (snad krome jedne vyjimky) mi proslo velmi slabe. Taktez i skoro vse ostatni (kamera, scenar, rezie), zbytecne dialogy, zbytecne zabery, prehravani scen. 1* je za ztvarneni postavy boha Smrti (i kdyz podle dabingu to byl andel) a dalsi * je za celkem originalni namet. Film je prepracovanim anime serialu, tento serial je pry daleko lepsi (podle mineni meho kamarada, ktery oba pociny tez shledl - hlavne pry kvuli hlavnimu "hrdinovi", ten ve filmu opravdu nebyl zahran alespon mirne nadprumerne), doporucuji tedy spis anime. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Adaptace komiksu a "klasického" japonského anime seriálu. Film nabízí obstojné herecké výkony, zajímavý nápad -uznejte sami, zabíjeli bychom "zlé" lidi, kdyby si nám dostala do ruky taková věc? O to víc zajímavější, že zápisník dostal chlapec, který chtěl dobro (alespoň v jeho očích, ale o tom jiná). Jenže, kam se po čase užívání vytratí dobré úmysly? Dejte prostému smrtelníkovi božskou sílu... and watch the disaster.. Obzvlášť jeho lítající společník Ryuk, je velmi zajímavý charakter, který se drží stranou. A já pořád čekal s jakými postranními úmysly se na tomto listu vyvrbí.85% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně nadmíru spokojen. Čekal jsem blbost, a ona to zas taková blbost není. Ano, efekty nejsou kvalitní, ano, nad příběhem lze trochu pochybovat, ale když se člověk hodí do klidu, tak viděl jsem něco, co pro mě bylo originální. Místo hororu jsem najednou dostal detektivku s nečekanými zvraty. Těžko sice soudit, kdo je v ní kladný hrdina a kdo ten parchant, ale tak proč ne. Chuť vidět druhý díl veliká. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)

Reklama

Reklama