Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom trhu prodávala zelinářka (S. Zázvorková), která měla syna Jakuba (O. Havelka). A protože to byl její jediný syn, tak se v něm doslova viděla. Jenže Jakub byl pěkně rozmazlený synáček, který si zakládal na své pěkné tvářičce a měl rád pouze lidi s hezkým zevnějškem. Takže se mu vůbec nezamlouvalo, když se jednoho dne u zelinářského stánku zastavila podivná žena, která začala všude strkat svůj dlouhý a šeredný nos… Kdyby ovšem věděl, že to není ledajaká žena, ale zkušená a poněkud zlomyslná čarodějnice, mnohá trápení by si ušetřil. Čarodějnice (L. Kozderková) totiž Jakuba za jeho domýšlivost pěkně potrestala… Jak se z namyšleného panáka stal obětavý a skromný mladík, který si nakonec našel tu pravou nevěstu, se dozvíte v pohádce, kterou podle literární předlohy W. Hauffa "O trpaslíku Nosovi" napsala K. Kuršová a režie se ujala J. Pokorná-Makoszová. Jakubovu nevěstu si zahrála Tereza Pokorná. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nosaté čarodějnice to nikdy neměly snadné. Ale pokud vstoupí do života prostořekému a sebevědomému mladíkovi a zapůsobí na něho výchovně, tak ať se klidně i v dnešní době objevují. Nesnáším pýchu a lidi, co si myslí, že tenhle svět je určený jen jim, a vnucují svoje já druhým lidem... Proto mám rád takové čarodějnice, která se objevila v téhle pohádce a působí tak výchovně! Díky zlepšení povahy si mladík našel i prima nevěstu. Tu pravou, kterou tolik mužů hledá! Sotva by se mu to podařilo, kdyby nepoznal nosatou Čarodějnici. jen víc nosatých čarodějnic s tak dobrým srdcem do naší reality! ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Pro tzv. Hodinovky, nebo-li hodinové pohádky mám slabost a toto je jedna z těch, ke kterým se budu vždy rád vracet. Je to důkaz, jak z hodně mála (bráno po finanční stránce) lze udělat opravdu hodně moc. Kromě výtečného "Bonžorna" pana Augusty a šéfkuchaře p. Větrovce zde solidně zahrál i Ondra Havelka, přičemž ty jeho uši, ale i nosan byly opravdu nádherné :-) . Zbytek osazenstva výborně přihrává. P. S. Drak nemá chybu a perfektní namluvení skřítků panem Císlerem a spol. je taktéž úžasné. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka sice nemá žádné honosné interiéry, zato má duši a vtip. V roli čarodějnice bohužel již zesnulá L.Kozderková , která do svých osidel polapí prodávajícího zelináře Jakuba / O.Havelka pro svou nenasytnou několikahlavou Emilku. Bramboráčky? Lívanečky? no jo notuje si Jakub: "Není lehká věc upect lívanec....". Zábavná pohádka pro všechny generace, moje babička by Emilku vykrmila:-). ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu tato pohádka patří mezi spoustu průměrných, jelikož "nad vodou" ji drží pouze herecký výkon pana Havelky. Ostatní představitelé ničím nenadchnou a to ani paní Kazderková. A o tom, že je tato pohádka "zapomenutá" svědčí i to, že ač jsem na CSFD už skoro tři roky, tak ji hodnotím až dnes a to jen díky tomu, že běží právě v televizi a to jsem jim viděl před mnoha lety. Nesdílím s Vámi Vaše nadšení a hodnotím slabými třemi hvězdami. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Non cuc flundra!" Rozmaznaný a prehnane sebavedomý feši Havelka príde pričinením čarodejnice Kozderkovej o veškerý mladistvý pôvab, prestane sa socializovať a upne sa na rozvoj kuchárskych schopností zabezpečovaním teplej stravy pre spomínanú bosorku, jej päťhlavú dračicu domácu a dvoch rarachov. Časom sa vypracuje až do zámockej kuchyne, kde sa síce realizuje profesne, ale stráda v oblasti intímnej, až nakoniec zahorí opravdivým citom k hydine. Klasická dobová televízna rozprávka s papundeklovými kulisami, vynikajúcimi hereckými výkonmi (okrem spomínaných by som vyzdvihol Hadrbolcovú, Větrovca a Augustu), vtipným príbehom a dokonca morálnym (či akým) ponaučením. Ako decko som to miloval, ako dospelý nad ňou tiež neohrniem nos. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno