Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální Film jako Prase.. Nejspíš můj První film z Tchaj- Wanu.. Nedopadl vůbec Špatně.. Způsob chytnout ducha do Mengerové Houby a Sledovat Jej.. Co dělá, Jaké má stereotypy.. Nebylo vůbec špatný, Místy super Nečekaný Efekt.. Přestřelka na Silnici s Policajty byla z celého filmu nejlepší! Konečná vyvraždovačka se mi až tak Nelíbila..Ale jedna se o Zajímavý Počin z Ásie! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Duchařina trochu jinak, která mě až tak moc nenadchla. Iniciativě se meze nekladou, šak taky v žádném případě neříkám, že to byla blbost, nebo že jsem se nudil, jen mi to připadlo na konci trochu udušené. Vlastně bych to ani nenazýval hororem, spíš malinkým mysteriózním pokusem o zamyšlení nad smrtí a principy opuštění těla lidskou duší. Dá se bez problémů zkouknout, jen nečekejte žádné šoky nebo objevení Ameriky...60% ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice ne geniální kousek, ale dívat se na to samotný v bytě uprostřed noci nedoporučuju. Atmosféru to má totiž děsivou a já se pak bál si jít udělat i jídlo do kuchyně. Škoda, že děj zrovna příliš nepřekvapí (zejména by mu neškodila větší sevřenost a vyškrtnutí zbytečné dějové linie s umírající matkou) a tak film působí nakonec i celkem zdlouhavě. Ale přece jen ta atmosféra je skutečně luxusní... ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Tak já se přidám pravděpodobně k menšině hodnotících tohoto filmu. Zaprvé jsem nepochopil tu nosnou brilantní myšlenku, zadruhé jsou mi proti srsti ty vyčpělé "zaručeně děsivé" horrorové asijské prostředky, zatřetí nepřekousávám tu ubíjející nudu a za čtvrté jsem se chvílemi musel smát, což u horroru asi není nejvhodnější (laciné triky, ruka zabiják vylézající z hovězích nudlí a podobně..) Jak už jsem napsal, film jako celek mi prostě žádný smysl nedává, vylézá na mne halda nelogičností - a to dosti zásadních. Ale vůbec nepopírám možnost, že chyba je na straně přijímače ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přesycný asijkými horory, ale po půlroční pauze a zdejších poměrně pozitivních komentářů jsem čekal, že se u Silku budu bavit. Uznávám, že jistá snaha o originalitu a zajímavý cíl Hashimota jsou docela významnými plusy, ale na to aby tento "horor" zachránili nestačí. Předně nejde o horor, ale o mysteriózní sci-fi drama. O celkem nezáživné drama s nemastnými a neslanými herci... Ano potenciál to má a během jedné scény (která přišla asi až po hodině filmu) jsem byl chvíli dokonce nadšený... ale jen na pár sekund. Potenciál se zase rozplynul a já už jen čekal až film skončí. Skalní příznivci asijských hororů možná film i ocení, ale ostatním nefanouškům doporučuji radši nějaký osvědčenější snímek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama